Η Xiaomi παρουσίασε μια νέα γλώσσα σχεδιασμού με την κυκλοφορία του MIUI 12. Η εταιρεία δεν έκανε καμία σημαντική αλλαγή στο σχεδιασμό με τις επόμενες εκδόσεις όπως το MIUI 12.5, το MIUI 12.5 Enhanced Edition, και το MIUI 13. Αλλά το επερχόμενο MIUI 14 θα φέρει επιτέλους σημαντικές αλλαγές στη διεπαφή χρήστη.

Μια αναφορά περιγράφει λεπτομερώς τη γλώσσα σχεδιασμού της νέας ROM. Η αναφορά βασίζεται στην έκδοση beta πριν από την κυκλοφορία των εφαρμογών συστήματος MIUI. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Xiaomi εισάγει νέες δυνατότητες και αλλαγές αρχικά μέσω εκδόσεων beta των εφαρμογών συστήματος MIUI και εβδομαδιαίων εκδόσεων MIUI Beta.

Η γλώσσα σχεδιασμού του επερχόμενου MIUI 14 θα έχει έντονη γραμματοσειρά και θα φαίνεται πιο μοντέρνα με το UI που βασίζεται στο design με κάρτες. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά και έχουν αναθεωρηθεί σχεδιαστικά είναι το Gallery, το Clock, και το App Vault.

Επιπλέον, θα αλλάξει ο σχεδιασμός του εργαλείου επιλογής γραφικών στοιχείων, του μενού ρυθμίσεων εκκίνησης, του προγράμματος εγκατάστασης APK, και του παραθύρου παροχής άδειας. Εκτός από την εμφάνιση, η νέα ROM θα φέρει και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά.

Το MIUI 14 θα έχει υποστήριξη για ειδοποιήσεις με φυσαλίδες, ωστόσο, θα μπορούσε να περιοριστεί σε tablet και foldable. Η νέα έκδοση του MIUI θα φέρει επίσης υποστήριξη για Qualcomm LE Audio, Anti Fraud Protection, και αναγνώριση κειμένου, καθώς και νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Gallery.

Ξεκινώντας με το MIUI 12.5, η Xiaomi επιτρέπει στους χρήστες να απεγκαταστήσουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών συστήματος. Με τη νέα ROM, η λίστα μεγαλώνει κατά τουλάχιστον μία εφαρμογή και οι χρήστες θα μπορούν πλέον να απεγκαταστήσουν και την εφαρμογή Ρολόι.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που έχουμε για το MIUI 14, μέχρι στιγμής. Η νέα ROM θα φημολογείται ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τον Νοέμβριο μαζί με τη σειρά Xiaomi 13 που θα χρησιμοποιεί τον Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.