Οι περισσότεροι από εμάς, αν ήμασταν απελπισμένοι για νερό, πιθανότατα δεν θα πίναμε το νερό που βρέθηκε και ήταν μεταξύ 1.5-2.6 δισεκατομμυρίων ετών. Όμως τα άτομα που έκαναν την ανακάλυψη αυτού του νερού, το έκαναν και μας λένε τι γεύση είχε.

Το 2013, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ανακάλυψαν νερό κάτω από την επιφάνεια της Γης, που ήταν απομονωμένο από τον έξω κόσμο για χιλιετίες. Η ανακάλυψη έγινε στο Timmis, στο Οντάριο του Καναδά.

Μπορεί το νερό να μην είναι πόσιμο, καθώς ήταν τρομερά παλιό και πιθανότατα στάσιμο, όμως η καθηγήτρια Barbara Sherwood Lollar, είναι ατρόμητη. Ως επικεφαλής της έρευνας, η Lollar θέλησε να δοκιμάσει το νερό αλλά και τον εαυτό της και τελικά δοκίμασε μια γουλιά από το πανάρχαιο νερό.

Φαντάζομαι πως περιμένετε πως θα ήταν απαίσιο. Ε λοιπόν έχετε δίκιο.

Περιγράφοντας την γεύση του νερού στους LA Times, η Lollar είπε πως το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό της ήταν πως ήταν πολύ αλμυρό.

νερό δισεκατομμυρίων ετών
Την ώρα της ανακάλυψης και δοκιμής του νερού

«Λόγω των χημικών αντιδράσεων μεταξύ του νερού και του βράχου, είναι εξαιρετικά αλμυρό», είπε.

«Είναι πιο παχύρρευστο από το νερό της βρύσης. Έχει τη σύσταση ενός πολύ ελαφριού σιροπιού σφενδάμου. Δεν έχει χρώμα όταν βγαίνει έξω, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το οξυγόνο αποκτά ένα πορτοκαλί χρώμα, επειδή αρχίζουν να σχηματίζονται τα μέταλλα σε αυτό – ειδικά ο σίδηρος», εξήγησε η ίδια.

Η επιστήμονας πρόσθεσε πως “σίγουρα δε θα θέλατε να το πιείτε”. Όμως, η ίδια έχει δοκιμάσει παραπάνω από μία φορές, αφού δήλωσε: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έχω δοκιμάσει κατά καιρούς».

Βέβαια η καθηγήτρια δεν είναι παλαβή, καθώς είχε τους λόγους της για να το κάνει.

«Μας ενδιαφέρουν τα αλμυρά νερά επειδή είναι τα παλαιότερα, και η δοκιμή είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρούμε ποια είναι αυτά».

Cosmote internet παντού όλο το καλοκαίρι χωρίς σταθερό

Όμως αυτό δεν ήταν το παλαιότερο νερό που έχει βρεθεί. Τρία χρόνια μετά την δοκιμή του νερού από την Lollar, επιστήμονες βρήκαν παλαιότερο νερό, στην ίδια περιοχή. Το συγκεκριμένο δείγμα θεωρείται 500 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από το εύρημα που δοκίμασε η Lollar.

Το πρόσφατο και παλαιότερο δείγμα δεν δοκιμάστηκε από κάποιον ή τουλάχιστον δεν δήλωσε κάποιος πως το δοκίμασε. Πάντως, αν το πρώτο δείγμα ήταν απαίσιο, αυτό ίσως είναι ακόμα χειρότερο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.