Για χρόνια, οι συσκευές Android μπορούσαν να ελέγχουν την ένταση ήχου των κοντινών Chromecast sessions χρησιμοποιώντας απλά τα πλήκτρα έντασης. Για παράδειγμα, εάν κάνετε cast το YouTube από το τηλέφωνό στο Nest Hub ή στην τηλεόρασή, μπορείτε να ελέγξετε την ένταση του ήχου του Nest Hub ή της τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης ήχου του τηλεφώνου. Είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που έχουν αγαπήσει πολλοί χρήστες Android. Όμως, όλα αλλάζουν με το Android 12.

Η λειτουργία αφαιρέθηκε από το Android μετά την τρίτη beta έκδοση του Android 12. Μέχρι κάποια στιγμή οι χρήστες πίστευαν ότι πρόκειται για κάποιο σφάλμα που η Google θα διορθώσει στην επόμενη beta ή στην τελική έκδοση του λειτουργικού. Μετά, ένας υπάλληλος της Google έγραψε στο thread IssueTracker ότι η λειτουργία όντως δεν υπάρχει πλέον και ότι η κατάργηση της ήταν σχεδιασμένη, ενώ στον πέμπτη beta δεν υπάρχει αναφορά για αυτή τη λειτουργία.

Δυστυχώς, το Android 12 beta 5 ήρθε και έφυγε, χωρίς να δούμε πουθενά τη δυνατότητα χειρισμού της έντασης του ήχου των Chromecast. Κυκλοφόρησε η stable έκδοση, ακόμα και σημαντικό update με διορθώσεις σφαλμάτων για τη stable, αλλά το χαρακτηριστικό συνεχίζει να απουσιάζει. Ωστόσο, η επιλογή ελέγχου της έντασης του ήχου στο Cast εξακολουθεί να υπάρχει στις ρυθμίσεις ήχου του Android 12, αλλά είναι γκριζαρισμένη και δεν μπορεί να αλλάξει. Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Google υπάρχει “νομικό ζήτημα” που εμποδίζει την εταιρεία να προσθέσει ξανά τη δυνατότητα στο Android. Δεν έχουμε πληροφορίες για το ποιο θα μπορούσε να είναι το νομικό ζήτημα. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε συνεχή δικαστική διαμάχη με τη Sonos από τις αρχές του 2020, γιατί η Sonos ισχυρίζεται ότι η Google έκλεψε πολλές από τις πατέντες ασύρματων ηχείων της.

Πότε θα κυκλοφορήσει κάποιο fix; Σύμφωνα με τον ίδιο υπάλληλο, η δυνατότητα θα ίναι ξανά διαθέσιμη στο Android με την κυκλοφορία του Android 12L, το οποίο αναφέρεται ως “12.1”. Το Android 12L αναμένεται να κυκλοφορήσει στις συσκευές Pixel την άνοιξη του 2022, επομένως ορισμένοι χρήστες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Ωστόσο, η Google διέκοψε πρόσφατα την υποστήριξη για το Pixel 3, επομένως δεν είναι σαφές εάν οι συσκευές Pixel 3 θα λάβουν ποτέ μια ενημέρωση για την επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα. Μπορείτε ακόμα να ελέγχετε την ένταση του ήχου της συσκευής σας Chromecast, απλώς με έναν ελαφρώς λιγότερο βολικό τρόπο. Αντί να χρησιμοποιείτε απλά τα κουμπιά ρύθμισης της έντασης του ήχου, μπορείτε να πατήσετε την ειδοποίηση του Chromecast και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην αλλαγή της έντασης, είτε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης είτε το ρυθμιστικό έντασης στην οθόνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.