Τα μελλοντικά τηλέφωνα Nokia δεν θα έχουν συστήματα καμερών με την υπογραφή της Zeiss, όπως συνέβαινε για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η HMD Global, η εταιρεία που κατασκευάζει τα τηλέφωνα με την επωνυμία της Nokia, επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία της με την Zeiss έχει λήξει.

Στην πραγματικότητα, η σχέση μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων έληξε το 2021, αλλά η εταιρεία έχει πλέον επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση, ​​αφού η NokiaMob παρατήρησε ότι η μάρκα smartphone είχε αφαιρεθεί από τον ιστότοπο της εταιρείας οπτικών.

Δήλωση της Zeiss αναφέρει ότι μετά από μακρά και επιτυχημένη συνεργασία, το 2021 συμφώνησαν αμοιβαία με την HMD Global να μην παρατείνουν τη συνεργασία τους, η οποία περιελάμβανε τεχνολογίες απεικόνισης για smartphones Nokia με την ίδια να αποτελεί συμβουλευτικό και αναπτυξιακό συνεργάτη.

Καθώς η συνεργασία έληξε το 2021, το τελευταίο Nokia τηλέφωνο από την HMD Global με σύστημα υπογεγραμμένο από τη Zeiss ήταν το XR20. Δεν έχει αναφερθεί ο λόγος της διακοπής της συνεργασίας, αλλά η HMD έχει αναφέρει πως σταματά τα flagships και high-end smartphone που θα μπορούσαν να έχουν ισχυρά συστήματα καμερών.

Επιπλέον, η φωτογραφία δεν ήταν το κορυφαίο στοιχείο των Nokia από τότε που ανέλαβε η HMD Global. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να λανσάρει μερικά τηλέφωνα με καλά συστήματα, όπως το πολύπαθο Nokia 9 PureView, το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της εποχής του σε επίπεδο κάμερας.

Όταν η Nokia έφτιαχνε τα δικά της τηλέφωνα είχε συνεργαστεί με τη Zeiss. Το Nokia N90 του 2005 ήταν το πρώτο τηλέφωνο στο οποίο συνεργάστηκαν οι δύο εταιρείες και συνέχισε με άλλες συσκευές όπως το N95, το 808 PureView, και τα Nokia Lumia.

Η HMD Global συνεργάστηκε με τη μάρκα το 2017, φέρνοντας τα οπτικά συστήματα Zeiss σε συσκευές όπως το Nokia 8.3 5G και το 9 PureView. Η Zeiss δεν έχει αποσυρθεί εντελώς από τον χώρο της φωτογραφίας για κινητά, καθώς η μάρκα συνεργάστηκε με τη vivo το 2020.

Η Zeiss συνεργάστηκε με την HMD Global και τη vivo ταυτόχρονα – έστω για λίγο, επομένως μπορεί να δούμε την εταιρεία οπτικών να προσφέρει την τεχνογνωσία της σε άλλες μάρκες τηλεφώνων Android στο εγγύς μέλλον. Η Zeiss ασχολήθηκε με τη σειρά vivo X80.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.