Ο νοτιοκορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός έχει ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια μία ανακατάταξη στους καταλόγους των προϊόντων του. Συγχώνευσε τις σειρές smartphones J και A σε μία μόνο σειρά που περιέχει από entry level μέχρι upper mid-range μοντέλα. Μετά παρουσίασε τα Z ως τη σειρά των foldable smartphones. Πέρυσι κατάργησε τα Note και είπε ότι οι δυνατότητες που προσφέρουν έρχονται σε άλλα μοντέλα του. Μετά το επιτυχημένο Galaxy S21 Ultra, η εταιρεία θα παρουσιάσει το Samsung Galaxy S22 Ultra – μία βελτιωμένη έκδοση ή ένα Note S21 που δεν κυκλοφόρησε ποτέ;

Πολλοί λένε ότι το S22 Ultra είναι το Note που θα κυκλοφορούσε πέρυσι η εταιρεία και τελικά το λανσάρει μέ άλλο όνομα. Ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό ότι το Note μοντέλο – ας μην λάβουμε υπόψη τις προσπάθειες για κυκλοφορία πάνω του ενός μοντέλου στη σειρά, θα γίνει μέλος της σειρά S. Οπότε, είναι λογική η καθυστέρηση της κυκλοφορίας ενός Note για την ενσωμάτωση του στη σειρά S. Όμως, ακόμα και αν είναι το ίδιο μοντέλο, η εταιρεία έκανε λίγο παραπάνω R&D για να φέρει τη συσκευή στα μέτρα των σημερινών flagships και όχι στις προδιαγραφές του περασμένου έτους. Επίσης, έπρεπε να χωρέσει στο ίδιο σώμα ένα μεγαλύτερο module. Μήπως τελικά οι κάμερες και ειδικά το S Pen επηρεάζουν το μέγεθος και τη χωρητικότητα της μπαταρίας;

Το Samsung Galaxy S21 Ultra υποστηρίζει S Pen, αλλά δεν έχει το πενάκι σε ειδική υποδοχή, άρα η μπαταρία του παραμένει στα επίπεδα που θα ήταν χωρίς το stylus. Στο Samsung Galaxy S22 Ultra η εταιρεία ενσωμάτωσε το S Pen και έβαλε την υποδοχή του στη συσκευή. Σε γενικές γραμμές, το S Pen θα μπορούσε να φέρει μείωση στη μπαταρία περίπου 100mAh που πραγματικά δεν κάνει καμία διαφορά σε ένα τηλέφωνο με 5.000mAh μπαταρία και υποστήριξη 45W γρήγορης φόρτισης – όπως ξέρουμε ήδη, χάρη στα leaks, το S22 Ultra έχει 5.000mAh μπαταρία όπως και ο προκάτοχος του, σε αντίστοιχες διαστάσεις (165.1 x 75.6 x 8.9 χιλιοστά [S21 Ultra] / 163.3 x 77.9 x 8.9 χιλιοστά [S22 Ultra]). Επίσης, το βάρος παραμένει ακριβώς ίδιο, 227 γραμμάρια.

Οπότε, ίσως το Galaxy S22 Ultra να μην είναι για τους οπαδούς της σειράς S το Ultra που ίσως ήθελαν, ούτε για τους οπαδούς των Note η συσκευή που περίμεναν, αλλά είναι ένα premium smartphone που θα προσφέρει το καλύτερο πακέτο χαρακτηριστικών των δύο σειρών. Θα υπάρχουν αρνητικά σε όλο αυτό; Ίσως. Πρόκειται για κάτι που θα μάθουμε μετά την παρουσίαση. Το σίγουρο είναι ότι η μείωση της μπαταρίας δεν είναι ένα από τα πιθανά αρνητικά που ίσως έχει αυτή η συσκευή που σύμφωνα με τη Samsung θα παρέχει την πιο Ultra εμπειρία smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.