Ο Elon Musk μόλις εγκαθίσταται στον ρόλο του ως ιδιοκτήτης και κορυφαίος προϊστάμενος του Twitter και φαίνεται ότι η πρώτη του κίνηση ως ο αυτοαποκαλούμενος “Chief Twit” είναι να αρχίσει να χρεώνει τους επαληθευμένους χρήστες για αυτό το πολυπόθητο μπλε τικ.

Σύμφωνα με το Platformer και το The Verge, ο Musk έχει εκδώσει μια οδηγία για να κάνει τη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue πιο premium. Αυτό που κοστίζει επί του παρόντος 4.99 δολάρια τον μήνα για ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες θα κοστίζει στο μέλλον 19.99 δολάρια για να συμπεριλάβει το τικ της επαλήθευσης.

Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, οι επαληθευμένοι χρήστες θα έχουν 90 ημέρες για να εγγραφούν στο πιο ακριβό Twitter Blue διαφορετικά θα χάσουν το μπλε τικ. Επιπλέον, οι αναφορές λένε ότι οι υπάλληλοι που έχουν αναλάβει το νέο πληρωμένο μπλε τικ θα πρέπει να έχουν έτοιμο το χαρακτηριστικό έως της 7 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα απολυθούν.

Ο Musk έχει πει εδώ και καιρό ότι θέλει να κάνει ριζικές αλλαγές στο Twitter. Ίσως γι’ αυτό η πρώτη ενέργεια του όταν ανέλαβε το Twitter ήταν να απολύσει τον πρώην CEO Parag Agarwal, τον CFO Ned Segal, και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος Vijaya Gadde. Εκτός του ότι βρήκε τρόπο να μην αποζημιώσει κανέναν τους, διατηρώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της πλατφόρμας.

Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο σχέδιο του είναι να το μετατρέψει σε κάποιο είδος Super app. Ωστόσο, η επαλήθευση λογαριασμών που απλά πληρώνουν πολλά λεφτά με τον μήνα δεν είναι η καλύτερη ενέργεια για τη διατήρηση των πιστών χρηστών της πλατφόρμας. Το μπλε τικ δείχνει ποιοι λογαριασμοί είναι πιο αξιόπιστοι και το κλείδωμα του πίσω από του Twitter Blue καταργεί την αρχική έννοια αυτού του χαρακτηριστικού.

Δεν είναι σαφές εάν το Twitter του Musk θα προσθέσει ένα σήμα επαλήθευσης για όλους όσους πληρώνουν για τη νέα συνδρομή Blue ή εάν η επαλήθευση θα συνεχίσει να είναι ένα προνομιακό χαρακτηριστικό. Οι τρέχουσες απαιτήσεις ορίζουν ότι οι λογαριασμοί πρέπει να είναι “αυθεντικοί, αξιόλογοι και ενεργοί” για να λάβουν το μπλε σήμα.

Εάν υποβάλλατε αίτηση για επαλήθευση σήμερα, “ο λογαριασμός σας πρέπει να αντιπροσωπεύει ή να σχετίζεται με άλλον τρόπο με ένα εμφανώς αναγνωρισμένο άτομο ή επωνυμία, σύμφωνα με τα κριτήρια αναγνωρισιμότητας”, σύμφωνα με τις οδηγίες του Twitter.

Η απλή πληρωμή για το μπλε τικ μπορεί να το κάνει λιγότερο ελκυστικό ως χαρακτηριστικό. Οπότε, ίσως πρόκειται για ένα άλλο τικ ή μπλε σύμβολο που δείχνει ποιοι πληρώνουν το Blue. Βέβαια, ίσως αυτοί που θα πληρώνουν τα 20 δολάρια νιώθουν ότι δεν λαμβάνουν την προσοχή που θα έπρεπε, επειδή δεν θα έχουν το μπλε τικ. Ίσως, θα αισθάνονται καλύτερα αν πληρώνουν για να έχουν κάποια αναγνωρισιμότητα.

Τέλος, ο Musk είπε σε σχετικό tweet ότι η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς η πλατφόρμα θα πραγματοποιήσει τις όποιες αλλαγές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.