Οι περισσότερες φορές που ακούμε για αστεροειδή που έπεσε στην Γη το μυαλό μας πάει στο κακό, όμως τις περισσότερες φορές δεν δημιουργούν προβλήματα. Αυτό έγινε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με έναν αστροειδή να πέφτει πάνω από το Βερολίνο της Γερμανίας. Το εντυπωσιακό είναι πως αρκετοί Γερμανοί είχαν την ευκαιρία να το βιντεοσκοπήσουν και πλέον μπορούμε να δούμε το εντυπωσιακό θέαμα.

Έτσι λοιπον, εχθές τα ξημερώματα, στις 1:32 μια πύρινη μπάλα φωτιάς διέσχισε τον ουρανό της Γερμανίας. Ήταν ένας μετεωρίτης με το όνομα 2024 BX1 και κάηκε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Αυτή ήταν από τις σπάνιες φορές που ξέραμε πως θα πέσει στην Γη και μπορέσαμε να υπολογίσουμε την ακριβή ώρα. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Ούγγρο αστρονόμο Krisztián Sárneczky, αρκετές ώρες πριν την πτώση του στην Γη, σύμφωνα με την Διεθνή Αστρονομική Ένωση. Μάλιστα η NASA επιβεβαίωσε με μια ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter).

Όπως είναι λογικό το διαδίκτυο γέμισε με πλάνα από την πτώση του αστεροειδούς, τα οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Χιλιάδες κόσμος μπόρεσε να δει τον διαστημικό βράχο να φλέγεται καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης.

Αυτό το αεροπλάνο αναζητά νερό και ζωή στον Άρη – Δείτε φωτογραφίες

Το ασυνήθιστο είνναι πως ο αστεροειδής εντοπίστηκε πριν χτυπήσει την Γη και συγκεκριμένα είναι ο 8ος που έχει ανιχνευθεί. Αυτού του μεγέθους αστεροειδείς, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν, επειδή έχουν μέγεθος μικρότερο από αυτό που θα προκαλούσε πραγματική ζημιά κατά την πτώση.

https://twitter.com/michaelaye/status/1748874235269853494

Βέβαια δεν είναι όλοι οι αστεροειδής που πέφτουν στην Γη ακίνδυνοι. Αν το μέγεθος τους αστεροειδούς είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην προλάβει να καεί στην ατμόσφαιρα, τότε οι επιπτώσεις μπορεί να είναι δραματικές. Μπορούμε να θυμηθούμε το όχι και τόσο μακρινό 2013, όπου έπεσε αστεροειδής στην Ρωσία, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και αφήνοντας πίσω του πάνω από 1000 τραυματίες.

Αυτή τη φορά όμως όλα πήγαν καλά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.