Η NASA παρουσίασε το MAGGIE, το Mars Aerial and Ground Intelligent Explorer, ένα αεροσκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια σχεδιασμένο να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα. Συγκεκριμένα μπορεί να πετάει για 180 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση και κατά τη διάρκεια ενός έτους στον Άρη θα μπορεί να καλύψει αποστάσεις 16.000 χιλιομέτρων.

Στόχος του η αναζήτηση νερού, η κατανόηση της πηγής του μαγνητικού πεδίου του Άρη και η αναζήτηση μεθανίου που παράγεται από γεωλογικές διεργασίες ή και από κάποιες βιολογικές, άρα θα ψάξει και για πιθανή ύπαρξη ζωής.

Η ομάδα που το ανέπτυξε υποστηρίζει ότι θα φέρει την επανάσταση στην εξερεύνηση του Άρη και θα ανοίξει ο δρόμος για τη χρήση του σε άλλους πλανήτες. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την επιτυχή λειτουργία του drone του Άρη που οδήγησε στην απόφαση να σταλεί και στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρου του Κρόνου.  Ο Τιτάνας βρίσκεται σε μια κατάσταση ίδια με αυτήν της πρώιμης Γης, άρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συλλογή δεδομένων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.