Η Samsung αποκάλυψε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο προϊόν, το Galaxy Ring, το οποίο ανήκει σε μία κατηγορία σπάνιων ακόμη gadget. Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι είναι σχεδιασμένο για σκοπούς όπως η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, της υγείας και του ύπνου.

Φαίνεται ότι και η Apple ετοιμάζει ένα αντίστοιχο δαχτυλίδι για να ανταγωνιστεί το Galaxy Ring. Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Smart Ring της Apple παρουσιάζει τις πολύπλευρες δυνατότητες του. Επιπλέον, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην πατέντα, ίσως, είναι ότι το έξυπνο δαχτυλίδι της Apple μπορεί να παίζει το περίφημο παιχνίδι “Πέτρα, χαρτί, ψαλίδι”.

Apple Smart Ring Patent

Η πατέντα εστιάζει κυρίως στις χειρονομίες και την ανίχνευση της επαφής με το δέρμα και πώς το Smart Ring της Apple μπορεί ενδεχομένως να ανιχνεύσει τα άλλα μέρη του σώματος για να λειτουργήσουν οι εκάστοτε χειρονομίες.

Για παράδειγμα, όταν ένα άτομο φοράει ένα δαχτυλίδι σε ένα δάχτυλο ή σε πολλά δάχτυλα, το δαχτυλίδι μπορεί να ανιχνεύσει τις σχέσεις μεταξύ αυτών των δαχτύλων και άλλων μερών του σώματος, μέσω αισθητήρων. Αυτό τελικά επιτρέπει στο δαχτυλίδι να εκτελεί διαφορετικά είδη χειρονομιών.

Apple Smart Ring Patent

Οι χρήστες μπορούν να εκτελούν κοινές χειρονομίες όπως τσιμπήματα και ολίσθηση. Αλλά αυτό που μας τράβηξε την προσοχή ήταν ότι το Apple Smart Ring είναι αρκετά ικανό να ανιχνεύει ακόμα και χειρονομίες που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι “Πέτρα, Χαρτί, Ψαλίδι”.

Στην πατέντα, υπάρχει επίσης μια επίδειξη του πώς ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το δάχτυλό του για να σχεδιάσει χειρονομίες στην παλάμη ενός άλλου χεριού ενώ φοράει ένα Apple Watch. Αυτό οδηγεί σε μια θεωρία ότι το Apple Watch θα μπορούσε να λειτουργεί σε συνδυασμό με το έξυπνο δαχτυλίδι.

Η Apple είναι δημοφιλής για το άψογο οικοσύστημά της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία πρέπει να σκέφτεται λύσεις για να κάνει αυτό το δαχτυλίδι μέρος του οικοσυστήματος. Επίσης, το Smart Ring μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη για το Vision Pro, το οποίο επίσης ελέγχεται μέσω χειρονομιών.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι με βάση τα σχέδια στην πατέντα, το Apple Smart Ring μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μετάφραση της νοηματικής γλώσσας, μέσω της αναγνώρισης και μεταγραφής των χειρονομιών που κάνει ο χρήστης.

Πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται απλώς για μια πατέντα, η οποία ωστόσο εξετάζει τις δυνατότητες αναγνώρισης χειρονομιών από το έξυπνο δαχτυλίδι της Apple και την εκμετάλλευση τους για διάφορες εφαρμογές. Μένει να δούμε πότε η εταιρεία θα λανσάρει το δαχτυλίδι και γιατί θα είναι ικανό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.