Η Samsung έκανε ένα δικό της event, πριν από την επίσημη έναρξη της CES 2024. Μία από τις πιο συναρπαστικές ανακοινώσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία είναι αφορά μια νέα διάφανη οθόνη MicroLED. Όπως βλέπετε και στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε πραγματικά να δείτε μέσα από την οθόνη ό,τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία microLED στις έξυπνες τηλεοράσεις της. Αυτές οι οθόνες χρησιμοποιούν πολύ μικροσκοπικές λυχνίες LED που είναι μικρότερες ακόμη και από την ανθρώπινη τρίχα. Η τεχνολογία στερείται οπίσθιου φωτισμού, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε pixel να απενεργοποιείται για να απεικονίζει μαύρο χρώμα. Συνολικά, η τεχνολογία αυτή παρέχει πολύ υψηλό λόγο αντίθεσης και ευρείες γωνίες θέασης.

Η Samsung κατάφερε με κάποιο τρόπο να πάρει την τεχνολογία MicroLED και να την κάνει διαφανή. Η οθόνη μοιάζει με ένα κομμάτι γυαλί και η Samsung λέει ότι είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικά μικρό chip που φροντίζει για την εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών. Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η διαδικασία κατασκευής εξαλείφει τις “ραφές” και τη διάθλαση του φωτός.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Samsung για τις διαφανείς οθόνες MicroLED είναι ελάχιστες αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα δούμε αυτές τις οθόνες στην αγορά ή πόσο θα κοστίζουν. Δεδομένου ότι οι μη διαφανείς τηλεοράσεις MicroLED της Samsung είναι εξαιρετικά ακριβές, κοστίζοντας περίπου 150.000 δολάρια για ένα μοντέλο 110 ιντσών, μην περιμένετε αυτές οι τηλεοράσεις με διαφανή οθόνη να έχουν προσιτές τιμές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.