Λίγο καθυστερημένα, αλλά η Strategy Analytics δημοσίευσε την αναφορά της για την αγορά των έξυπνων οθονών και ηχείων, το Q3 του 2021. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, οι πωλήσεις των έξυπνων ηχείων αυξήθηκαν 2,6% ανά έτος. Αν η αύξηση στα ηχεία σας φαίνεται μικρή, θα σας εντυπωσιάσει η συνέχεια.

Η Strategy Analytics αναφέρει ότι πουλήθηκαν 9,5 εκατομμύρια έξυπνες οθόνες και η ετήσια αύξηση σε αυτή την αγορά ήταν 21%. Το μερίδιο αγοράς για αυτά τα προϊόντα αυξήθηκε από το 22% στο 26%, δηλαδή η ετήσια άνοδος ήταν 4%.

Στην αγορά των έξυπνων οθονών, νούμερο ένα είναι η Amazon με 28,8% μερίδιο στις συνολικές πωλήσεις και ακολουθεί η Baidu. Τα best-selling προϊόντα είναι η Amazon Echo Show 5 και η Baidu Xiaodu Zaijia 1c. Άνοδο γενικά είδαν όλες οι εταιρείες, εκτός από τη Xiaomi που δεν είχε και τόσο καλό τρίμηνο.

Οι αναλυτές περιμένουν μεγαλύτερη ανάκαμψη σε όλες τις αγορές μέσα στο Q4 του 2020. Σε αυτό ίσως βοηθήσουν η Black Friday, η Cyber Monday, και οι εορταστικές προσφορές. Όμως χρήμα δεν υπάρχει και πολύ. Άρα θα δούμε τα αποτελέσματα στις αναφορές που θα δημοσιεύσουν οι εταιρείες στις αρχές του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.