Το Android, ως το λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών που επιλέγουν τόσοι πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως, πρέπει να καλύπτει τους πάντες, και αυτό περιλαμβάνει και άτομα με απώλεια ακοής. Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει ήδη χαρακτηριστικά όπως τα Live Caption, αλλά οι άνθρωποι της Google το πάνε ένα βήμα παραπέρα με το Android 15. Αυτή η νέα ενημέρωση θα κάνει τα ακουστικά βαρηκοΐας να λειτουργούν ακόμη καλύτερα με τα Android smartphones.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μικρά βοηθήματα που φορούν οι άνθρωποι στα αυτιά τους και κάνουν τους ήχους πιο δυνατούς – περίπου. Πολλοί από αυτούς τους ήχους προέρχονται από το τηλέφωνό του χρήστη, σκεφτείτε κλήσεις, βίντεο, μουσική, παιχνίδια, και τόσα άλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ακουστικά βαρηκοΐας χρησιμοποιούν Bluetooth πλέον, ώστε να συνδεθούν με smartphones. Ωστόσο, το Bluetooth μπορεί να αποφορτίσει την μπαταρία ενός ακουστικού βαρηκοΐας πιο γρήγορα, και κανείς δεν το θέλει αυτό, ειδικά αν βασίζεται στα ακουστικά του όλη μέρα.

Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε ένας καλός τρόπος μεταφοράς ήχου από το τηλέφωνό στα ακουστικά χωρίς να καταναλώνεται πολλή μπαταρία. Μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Google ανέπτυξαν δικούς τους τρόπους για να πετύχουν κάτι τέτοιο, αλλά δεν ήταν τέλειοι. Αν η μία εταιρεία έκανε μια αλλαγή, δεν θα βοηθούσε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα της άλλης. Εκεί έρχεται να βοηθήσει το νέο Bluetooth LE Audio, καθώς είναι ένας τυποποιημένος τρόπος για να “μιλούν” οι συσκευές μεταξύ τους που χρησιμοποιείται λιγότερη μπαταρία. Το Android 15 θα υποστηρίζει αυτό το νέο πρότυπο, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας θα λειτουργούν απρόσκοπτα με Android smartphones.

Όπως τεκμηριώνεται από τον Mishaal Rahman στο Android Authority, στη μεγάλη εκδήλωση I/O της Google, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Android 15 – έναν γρήγορο τρόπο σύνδεσης ή αποσύνδεσης των ακουστικών. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει επίσης την προσαρμογή των ρυθμίσεων για πράγματα όπως το Live Caption και η ρύθμιση του ήχου του ακουστικού για διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως ένα θορυβώδες εστιατόριο ή ένα ήσυχο πάρκο. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να βλέπουν το επίπεδο της μπαταρίας των ακουστικών βαρηκοΐας απευθείας στην οθόνη του τηλεφώνου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που αλλάζει. Η Google ενημερώνει επίσης άλλες εφαρμογές Android για να τις κάνει πιο εύχρηστες για άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης. Έτσι, με το Android 15, τα smartphones θα είναι ακόμη πιο χρήσιμα για όλους.

android 15 hearing aid

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.