Μια νέα θεραπεία για καρκινοπαθείς περιλαμβάνει την κατανάλωση αφρού με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας που λαμβάνουν, γενικότερα. Εμπνευσμένοι από εκπληκτικές παρατηρήσεις σε προηγούμενες μελέτες, όπου οι καρκινοπαθείς που κάπνιζαν παρουσίασαν βελτιωμένα αποτελέσματα στον περιορισμό του κυτταρικού θανάτου, οι ερευνητές διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ του CO και του θανάτου των καρκινικών κυττάρων.

Με επικεφαλής τον ογκολόγο James Byrne από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, η ομάδα ανέπτυξε έναν ασφαλές για κατανάλωση αφρό με προσθήκη CO χρησιμοποιώντας υλικά παγίδευσης αερίου (GEMs). Οι επιτυχείς δοκιμές σε καρκινικά ανθρώπινα κύτταρα και κύτταρα ποντικιών, καθώς και δοκιμές σε ποντίκια με καρκίνο του παγκρέατος και του προστάτη, κατέδειξαν σημαντική μείωση της ανάπτυξης των όγκων. Αυτά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα αναπαράχθηκαν σε κάποιο βαθμό σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα που καλλιεργήθηκαν σε Τρυβλία Πέτρι.

50% μείωση της πιθανότητας θανάτου από καρκίνο του δέρματος με νέα ισχυρή θεραπεία

Η μελέτη υποδηλώνει ότι τα αυξημένα επίπεδα CO, που επικρατούν στους καπνιστές, ενδέχεται να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των αναστολέων της αυτοφαγίας. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα και κλινικές δοκιμές είναι απαραίτητες για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του αφρού στην υποβοήθηση των καρκινοπαθών. Η ερευνητική ομάδα παραμένει αισιόδοξη για την ευρύτερη εφαρμογή αυτής της προσέγγισης, προβλέποντας τη δυνατότητα βελτίωσης των θεραπειών για διάφορους τύπους καρκίνου. Αν και τα ζητήματα ασφάλειας είναι υψίστης σημασίας, η μελέτη ανοίγει νέες δυνατότητες για την πρόοδο των αντικαρκινικών θεραπειών και τον περιορισμό της εξάπλωσης του όγκου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.