Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει την τελική, ελπίζουμε, έκδοση του νέου File Explorer των Windows 11. Σε ένα video που μοιράστηκε ο Panos Panay στο Twitter, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στο Windows Copilot, είδαμε τη νέα Εξερεύνηση αρχείων για λίγα δευτερόλεπτα, σε ορισμένα σημεία του βίντεο.

Βλέπουμε ότι υπάρχει νέα γραμμή διευθύνσεων και αναζήτησης, η οποία έχει πλέον μετακινηθεί προς τα πάνω πιο κοντά στις καρτέλες, ενώ οι ενέργειες αρχείων και φακέλων έχουν μετακινηθεί προς τα κάτω προς το κύριο παράθυρο πλοήγησης. Το δέντρο πλοήγησης στα αριστερά είναι επίσης εκσυγχρονισμένο, ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική γλώσσα που γνωρίζουμε από άλλα τμήματα των Windows 11.

Επιπλέον, στο τέλος του βίντεο βλέπουμε ένα frame που δείχνει την επερχόμενη Συλλογή ή Gallery, η οποία συμμορφώνεται με την σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί η Microsoft στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της και σε όλα σχεδόν τα προϊόντα της.

Τέλος πάντων. Η νέα έκδοση του File Explorer είναι διαθέσιμη στο τελευταίο build των Windows 11. Όμως, για να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει να είσαι Insider και μετά να ακολουθήσεις τα βήματα που θα περιγράψω. Αφού μπεις στο πρόγραμμα των Insider, κάνε εγκατάσταση όλων των νέων ενημερώσεων, και συνέχισε να διαβάζεις.

  1. Κατεβάζεις το ViveTool GUI από το GitHub, όποια έκδοση θες – portable ή το αρχείο εγκατάστασης.
  2. Περνάς το πρόγραμμα και το τρέχεις, ή απλά αποσυμπιέζεις και τρέχεις την portable έκδοση.
  3. Πατάς το F12 ή το κουμπί “Manually change a Feature”.
  4. Γράφεις “42105254”, πατάς το “Perform Action”, και μετά το “Activate feature”.
  5. Πατάς “Close” στο παράθυρο επιβεβαίωσης και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για το “40950262” και το “41076133”.
  6. Κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.