Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τότε που η Google διέθεσε με κάθε επισημότητα το Android P Beta Program και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, είναι ότι η Android P Preview φθάνει και σε μη Google συσκευές, όπως είχαμε γράψει αναλυτικά παλαιότερα. Εκτός από τα Pixel και Nexus smartphones η Beta είναι διαθέσιμη και για τα  Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 και Essential PH‑1. Το XDA Developers δοκίμασε την Android P στο Xiaomi Mi Mix 2S και μας αναφέρει λεπτομερώς τις εντυπώσεις του.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι πρόκειται για stock Android firmware. Δεν βασίζεται δηλαδή σε MIUI, ωστόσο η τελική έκδοση που θα καταφθάσει στη συσκευή θα διαθέτει και το MIUI. Το Mi Mix 2S θα συνεχίσει να λαμβάνει developer builds καθώς η Google τις διαθέτει, αν και δεν γνωρίζουμε αν οι μελλοντικές developer previews θα βασίζονται σε stock Android.

Όπως αναφέρει το XDA Developers, η Xiaomi επιβεβαίωσε σε αυτούς, ότι δεν θα διαθέσει άλλες stock εκδόσεις του Android P, μόλις η developer preview σταματήσει. Επομένως, θα αναρωτηθείτε, ποιος είναι ο σκοπός της διάθεσής αυτής της beta. Σύμφωνα με την Xiaomi, το έκαναν γιατί θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στους developers να δοκιμάσουν τις εφαρμογές που προετοιμάζουν για το Android P σε μια σχετικά φθηνή συσκευή σε σχέση με τα άλλα flagship smartphones που ανακοινώθηκαν ως μέρος του προγράμματος.

Αν και η προοπτική του stock Android στο Xiaomi Mi Mix 2S μοιάζει πολλά υποσχόμενη, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι πρόκειται για developer preview. Δεν είναι αρκετά σταθερή για να την έχετε στην συσκευή που χρησιμοποιείτε καθημερινά, για παράδειγμα η δευτερεύουσα κάμερα δεν λειτουργεί. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο και να την κατεβάσουν στη συσκευή τους. Αν περιμένετε όμως το Android P να φθάσει στα Xiaomi Redmi Note 5 Pro ή Xiaomi Mi A1, μάλλον θα απογοητευθείτε, καθώς η Xiaomi προς το παρόν δεν εξετάζει κάτι τέτοιο. Υπάρχει βέβαια περίπτωση και άλλες συσκευές να το λάβουν, ωστόσο δεν είναι τίποτα σίγουρο προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.