Το Android 9 P είναι εδώ ή τουλάχιστον θα είναι σε μερικούς μήνες. Η Google ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού στον κόσμο και έρχεται με μεγάλο ανασχεδιασμό, αλλά και πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι το νέο UI, που θα έχει gestures σαν αυτά του iPhone X.

Τι καινούργιο θα φέρει λοιπόν;

Εμπειρία Χρήσης

Όπως προείπαμε, έχουμε τα gestures, που είναι ένας νέος τρόπος για να πλοηγούμαστε στην συσκευή μας. Στην βάση του είναι πολύ κοντά σε αυτό που είδαμε στο iPhone X.

Θα έχουμε ένα εικονίδιο home στο κάτω μέρος της οθόνης και όταν θα κάνουμε swipe up θα πηγαίνουμε στο home. Όταν όμως είμαστε στην home screen θα μας πηγαίνει στο multitasking. Όταν θα κάνουμε άλλη μια φορά swipe προς τα πάνω θα μας ανοίγει το app drawer. Με swipe προς τα πλαϊνά θα μπορούμε να εναλλάξουμε τις εφαρμογές μας γρήγορα.

Ψηφιακή Ευεξία

Χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας όλο και πιο πολύ και Google το γνωρίζει αυτό. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό, ώστε να μην το παρακάνουμε.

Έτσι θα έχουμε την χρήση ενός νέου και ενοποιημένου dashboard, ώστε να μας ενημερώνει πόσες φορές ξυπνήσαμε το κινητό μας και πόση ώρα το χρησιμοποιήσαμε. Θα μπορούμε μάλιστα να βάλουμε όρια στην χρήση που κάνουμε, τα οποία όταν τα ξεπερνάμε η συσκευή θα δονείται και θα μας ειδοποιεί.

Android Intelligence

Με αυτή την τεχνολογία θα αποκτήσουμε χαρακτηριστικά που θα μας επιτρέψουν να εκμεταλλευτούμε την συσκευή μας στο μέγιστο.

Adaptive Battery

Η συσκευή μας χρησιμοποιεί machine learning για να καταλάβει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούμε και πως, ώστε να ρυθμίσει το σύστημα ανάλογα. Αυτό μπορεί να φέρει 30% μείωση στα CPU wake-ups, καταναλώνοντας αρκετά λιγότερη μπαταρία.

New Auto Brightness

Τα περισσότερα smartphones βασίζονται στον περιβάλλοντα χώρο και τον φωτισμό, για να ρυθμίσουν την φωτεινότητα της οθόνης μας. Η προσέγγιση της Google θα επιτρέπει στην συσκευή να μαθαίνει πόση φωτεινότητα θέλουμε σε κάθε εφαρμογή, μέσω της χρήση που κάνουμε. Έτσι, όταν ο χρήστης θα ρυθμίζει την φωτεινότητα χειροκίνητα σε κάποιες περιπτώσεις, το Android θα μαθαίνει τις συνήθειές μας και θα τις κρατάει για μελλοντική χρήση.

Actions

Με αυτή τη λειτουργία η συσκευή θα προβλέπει τις λειτουργίες που κάνουμε με την συσκευής μας, βασιζόμενη στην συνηθισμένη μας χρήση. Για παράδειγμα όταν βάζουμε τα ακουστικά μας, η συσκευή θα μας ρωτάει αν θέλει να εκκινήσουμε την εφαρμογή που εκκινούμε συνήθως.

Actions στο Android P

Slices

Ένα νέο API slice επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρέχουν άμεση πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά εφαρμογών απευθείας από την αναζήτηση. Για παράδειγμα, η Lyft χρησιμοποιεί το API slice για να εμφανίσει ένα κομμάτι της εφαρμογής τους στο πλαίσιο της αναζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.