Το Gboard, το πληκτρολόγιο της Google που είναι προεγκατεστημένο στα περισσότερα Android τηλέφωνα, έχει πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως τα ενσωματωμένα εργαλεία γραμματικής, το σύστημα αναγνώρισης ομιλίας, και το Emoji Kitchen. Τα χαρακτηριστικά αυτού του πληκτρολογίου είναι τόσα πολλά, που πάντα ανακαλύπτεις κάτι νέο. Όπως ένας συντάκτης του Android Police, που μας χάρισε τη γνώση μιας λειτουργίας που ούτε εμείς γνωρίζαμε.

Φαίνεται ότι στο πληκτρολόγιο της Google υπάρχει ένα κόλπο με το πλήκτρο διαγραφής που επιτρέπει να διαγράφεις ολόκληρες ακολουθίες λέξεων. Πώς λειτουργεί; Όταν πληκτρολογείς με το Gboard, αν πατήσεις και κρατήσεις το πλήκτρο διαγραφής πατημένο και σύρεις προς τα αριστερά, η τελευταία λέξη που έγραψες θα επισημανθεί.

Αν συνεχίσεις να σύρεις προς τα αριστερά, τότε επισημάνεις περισσότερες λέξεις. Μόλις σηκώσεις το δάχτυλό, διαγράφεις όλες τις επιλεγμένες λέγεις. Επίσης, μπορείς να σύρεις προς τα δεξιά για να αποεπιλέξεις λέξεις που έχεις επισημάνει. Αν το κάνεις κατά λάθος, το Gboard σου δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρεις τις διαγραμμένες λέξεις με ένα πάτημα.

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι καινούργιο. Προστέθηκε στο Gboard το 2016, στην ίδια έκδοση που εισήγαγε μια παρόμοια κίνηση για τη μετακίνηση του κέρσορα κειμένου σύροντας αριστερά και δεξιά στη μπάρα διαστήματος. Ωστόσο, μετά από μια παρατήρηση ενός φίλου του, ο συντάκτης του Android Police ρώτησε και άλλους συναδέλφους του, και εξεπλάγησαν όπως και εμείς.

Οι δοκιμές μας απέδειξαν τα λεγόμενα του συναδέλφου. Πρέπει να εκτελείς τη διαδικασία πολύ γρήγορα. Για να διαγράψεις μια ομάδα λέξεων με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να πατήσεις και να σύρεις προς τα αριστερά σε μια συνεχή κίνηση. Αν κρατήσεις το δάχτυλό σου στο πλήκτρο διαγραφής για περισσότερο από ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, το Gboard θα διαγράψει τις λέξεις με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή, γράμμα προς γράμμα και λέξη προς λέξη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.