Το Google Lens είναι μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές στο smartphone μας και πλέον ενσωματώνεται στο Gboard, το πληκτρολόγιο των Android συσκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google θα φέρει την νέα λειτουργία Scan Text στο πληκτρολόγιό της. Το νέο χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο στην beta έκδοση της εφαρμογής του Gboard.

Στην ουσία πρόκειται για μια μικρή έκδοση του Google Lens, που αναγνωρίζει γράμματα (OCR). Οι χρήστες θα το βρουν πατώντας στο μενού εργαλεία του Gboard (το πρώτο εικονίδιο στα αριστερά, πάνω από το πληκτρολόγιο) και στην συνέχεια να επιλέξουν το  Scan Text.

Στην συνέχεια θα μας ζητήσει δικαιώματα πρόσβασης στην κάμερα. Αφού θα δώσουμε, θα ανοίγει η κάμερα στο κάτω μέρος της συσκευής, στην θέση του πληκτρολογίου. Από εκεί θα μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφία κειμένου, να επιλέξουμε τα σημεία που θέλουμε και η εφαρμογή θα τα μετατρέπει σε κείμενο, ώστε να τα κάνουμε επικόλληση στο κείμενο που γράφουμε.

Αυτή η λειτουργία μένει αποκλειστικά για το πληκτρολόγιο και δεν έχει την δυνατότητα αναζήτησης ή μετάφρασης, όπως έχει το Google Lens. Όπως και να έχει είναι μια πολύ δυνατή λειτουργία που θα μας σώσει χρόνο.

Θα το βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο όσοι θέλουν να γράψουν μεγάλα κείμενα σε κάποιο μήνυμα, χωρίς να θέλουν να στείλουν φωτογραφία του εγγράφου που θέλουν να μοιραστούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.