Πριν από μερικές ημέρες, ο software engineering chief της Apple, Craig Federighi, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με το προτεινόμενο νομοσχέδιο Digital Markets Act  της ΕΕ, το οποίο απαιτεί από το iPhone να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών εκτός App Store.

Μιλώντας στο συνέδριο Web Summit στην Πορτογαλία, ο Federighi δήλωσε ότι το sideloading θα είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν οι πύλες στο κακόβουλο λογισμικό. Ο Federighi δήλωσε ακόμη, ότι ενώ το Digital Markets Act (νόμος για τις ψηφιακές αγορές) έχει μια αξιοθαύμαστη αποστολή να προάγει τον ανταγωνισμό και να διασφαλίζει ότι οι χρήστες έχουν επιλογές, πιστεύει ότι η διάταξη που απαιτεί το sideloading θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω που θα αφαιρούσε από τον χρήστη την επιλογή μιας πιο ασφαλούς πλατφόρμας στο iOS σε σύγκριση με το Android.

“Ως μηχανικός που θέλει το iPhone να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για τους χρήστες μας, υπάρχει ένα μέρος για το οποίο ανησυχώ, και αυτό είναι η διάταξη που θα απαιτούσε από το iPhone να επιτρέπει το sideloading”, δήλωσε ο Federighi. “Στα πλαίσια της παροχής περισσότερων επιλογών στους χρήστες, αυτή είναι μία διάταξη που θα στερούσε από τους χρήστες την επιλογή μιας πιο ασφαλούς πλατφόρμας”.

Ο Federighi απάντησε μάλιστα, και σε μια κοινή πρόταση που συζητιέται το τελευταίο διάστημα, ότι η Apple θα πρέπει τουλάχιστον να δώσει στους χρήστες μια επιλογή να επιτρέπουν το sideloading, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και αν οι χρήστες δεν έχουν πρόθεση να κάνουν sideloading, θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν ή να εξαπατηθούν συστηματικά για να το κάνουν.

Το νέο design του Notifications Summary στο iOS 15.2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.