Το Samsung Galaxy S8 αναμένεται να ανακοινωθεί στην MWC 2017, που θα λάβει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Η συσκευή είναι το μεγάλο στοίχημα της κορεάτικης εταιρίας, ώστε να μας πείσει για τα όσα μπορεί να κάνει, ειδικά μετά το φιάσκο με το Galaxy Note 7. Σήμερα, τρείς μήνες πριν την ανακοίνωσή του Galaxy S8, έχουμε νέες πληροφορίες για την συσκευή.

Σύμφωνα με την νέα διαρροή, η Samsung αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Apple και να ξεφορτωθεί το 3.5mm jack για τα ακουστικά μας. Πλέον θα ακούμε μουσική μέσα από την USB Type-C θύρα που θα έχει η συσκευή, κάτι το οποίο δεν μας αρέσει, όπως δεν μας άρεσε και στο iPhone 7. Πρακτικά κάτι τέτοιο θα αφήσει χώρο για τα στερεοφωνικά ηχεία που είδαμε εχθές, ενώ ίσως δούμε και μεγαλύτερη μπαταρία.

Η φωτογραφία είναι concept και δεν παρουσιάζει το πραγματικό Galaxy S8
Η φωτογραφία είναι concept και δεν παρουσιάζει το πραγματικό Galaxy S8

Συνεχίζοντας βλέπουμε πως θα φύγει και το home button από την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung, με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων να μετακομίζει στην οθόνη, πιθανότατα με κάποιο σύστημα υπερήχων.

Συνεχίζοντας, η διάταξη PenTile Diamond στα pixels της οθόνης μας αφήνει, ώστε να δώσει την θέση της στην πιο αποδοτική και παραδοσιακή διάταξη, RGB Color. Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην οθόνη, η οποία θα παραμείνει στην ανάλυση Quad HD (1440×2560).

Αυτό που μας άρεσε είναι πως η εταιρία θα μείνει στα 2Κ οθόνης, τα οποία είναι υπεραρκετά για κάθε χρήση, ακόμα και για VR. Η 4K ανάλυση που ακούγαμε στις φήμες θα κατανάλωνε πόρους και μπαταρία, χωρίς κανέναν λόγο. Εμείς θα λέγαμε πως και τα 1080p είναι αρκετά, όμως με τα VR συστήματα της Samsung, η εταιρία έχει κάθε λόγο να κάνει χρήση οθόνης 2K. Η αλλαγή σε RGB Color όμως θα προσφέρει 11,059,200 pixels στην οθόνης, σε αντίθεση με τα 7,372,800 pixels που είχαμε στο Galaxy S7, κάτι που σημαίνει 50% αύξηση.

Εμείς ελπίζουμε να μην δούμε το 3.5mm jack να φεύγει, καθώς είναι ευρέως διαδεδομένο, μας επιτρέπει χρήση καλύτερων ακουστικών και φυσικά μπορούμε να φορτίζουμε την συσκευή μας την ώρα που ακούμε μουσική, πράγμα που προσωπικά το θεωρώ βασικό.  Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την Samsung, αν φυσικά η εν λόγω διαρροή επιβεβαιωθεί.

Πως σας φαίνονται οι φημολογούμενες αλλαγές; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.