Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα ΕΛΤΑ χάνουν το στοίχημα της έγκαιρης παράδοσης. Το νομικό πλαίσιο επισημαίνει ότι το 90% των παραδόσεων πρέπει να λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ πιο τραγική εικόνα.
Πέρυσι, μόλις το 35% των αποστολών έφθασε εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου των τριών ημερών, ενώ το 69% παραδόθηκε εντός 5 εργάσιμων ημερών. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι επιδόσεις είναι τραγικές τη στιγμή που μάθεις ότι πριν το 2021 προβλεπόταν παράδοση του 90% των αποστολών εντός μιας ημέρας και του 98% εντός τριών ημερών.
Αυτός είναι ο νέος τρόπος εισόδου στα συνεργεία για όλους τους οδηγούς – Η ανακοίνωση
Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί το προσεχές διάστημα ενώ πηγές με γνώση του θέματος επισημαίνουν ότι ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού, είχε ανακοινωθεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι θέλουν να δουλέψουν σε γραφείο και όχι στο δρόμο.
Η αλληλογραφία εν ολίγοις αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα που δεν θα βελτιωθεί τουλάχιστον σύντομα, πόσο μάλλον όταν ο όγκος έχει πέσει δραματικά και είναι κυρίως λογαριασμοί ενώ στον αντίποδα κινούνται τα δέματα με σταθερή ανοδική πορεία λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Μάλλον είστε νυχτωμένοι. Έκλεισαν μέσα σε μια εβδομάδα 3 καταστήματα ΕΛΤΑ στην Αθήνα και ακολουθούν μέχρι τέλη Αυγούστου ΟΛΑ τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην Αττική. Τα ξεπούλησαν στον ιδιώτη , σε Ρουμάνους και στην κούριερ WPS η οποία ελλείψει σχεδίου τα παράτησε άρα τα γράμματα και τα πακέτα μένουν κατά χιλιάδες στα γραφεία μέχρι να προσλάβουν Πακιστανους μέσω τρίτης εταιρείας . Ψάξτε το. Μέχρι τέλη Αυγούστου, ΕΛΤΑ τέλος.
Το κείμενο είναι εν μέρει ανακριβές. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα ΕΛΤΑ λειτουργούν με το τακτικό προσωπικό που στην πλειοψηφία τους είναι στα γραφεία και το έκτακτο προσωπικό (ενοικιαζόμενοι ανά ένα μήνα ) με συμβάσεις δηλαδή με το μήνα. Λοιπόν , αυτοί οι διανομείς έχουν να διαχειριστούν 3 τομείς (3 περιοχές πολλών χιλιομέτρων ) στην κάθε περιοχή περνούν ανά 3 ημέρες. Δηλαδή εκει που θα πάει τη Δευτέρα θα ξαναπάει την Πέμπτη. Εκεί που θα πάει την Τρίτη θα ξαναπάει την Παρασκευή κ.ο.κ. Πριν 10 ημέρες έκλεισαν ξαφνικά τα γραφεία διανομής στους Αμπελοκηπους , στο Βυρωνα , το Παγκράτι και τη Καισαριανη. Σήμερα 11/7/2025 έκλεισε το κατάστημα διανομής της Κυψέλης. Από εβδομάδα κλείνει ο Νέος Κόσμος -Κουκάκι , Νέα Σμύρνη , Πειραιάς και Φάληρο. Το προσωπικό (ενοικιαζόμενοι ) απολύονται. Τους μόνιμους (αορίστου χρόνου) τους στοιβάζει όλους στον Πειραιά μέχρι που θα να κλείσει. Η ΠΟΣΤ ( ομοσπονδία ταχυδρομικών) υπέγραψε με τους διοικούντες τη διάλυση των ΕΛΤΑ και την πώληση τους στους ιδιώτες. Πουθενά δεν έχει γραφτεί τίποτα γι αυτό και όλα γίνονται εν μέσω καύσωνα και ζέστης , κανείς δεν ενδιαφέρεται. Τώρα αν αργεί το γράμμα κι αν έχασε το στοίχημα της παράδοσης δεν ενδιαφέρει κύριοι κανέναν. Τα ρέστα θα τα ζητάτε τώρα από την πρόεδρο της ΠΟΣΤ και από τους ιδιώτες (Ρουμάνους και Πακιστανους) που αγοράζουν τα καταστήματα που έκλεισαν. Διανομείς ταχυδρομικοί τέλος. Τα ΕΛΤΑ έπαυσαν να υπάρχουν. Φιλικά
Παιδιά ότι και να λέμε , μέσα σε 2εβδομαδες έκλεισαν κεντρικά καταστήματα διανομής. Ταχυδρόμοι τέλος , έχασαν τη δουλειά το θα οι άνθρωποι. Θα βλέπετε πλέον αλλοδαπούς που προσέλαβαν για να κάνουν έργο άρπα κόλα. Γιατί άραγε δεν γράφετε ένα άρθρο γι αυτές τις εξελίξεις αλλά αναλωσατε τον χρόνο σας για να γράψετε για τις πέντε ημέρες που κάνει το γράμμα να φτάσει ; Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει . Ψάξτε το θέμα και θα βγάλετε λαβράκι
Μάλιστα. Εσυ που έγραψες το κείμενο καλό θα είναι να ψάχνεις τα πράγματα. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί όχι γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Αντίθετα. Προσωπικό υπάρχει 5000 άτομα . Από αυτά οι 1500 είναι έκτακτο προσωπικό (συμβασιούχοι με το μήνα) και οι υπόλοιποι μόνιμο προσωπικό. Από το μόνιμο προσωπικό ταχυδρόμοι στο νομό Αττικής που βγαίνουν έξω και κάνουν διανομή είναι 300 άτομα. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στα γραφεία της ΠΟΣΤ (εκεί που παίρνουν τις αποφάσεις για ξεπούλημα πλάι στο οκ αυτό της ξανθιάς Β.Α. Προέδρου της ομοσπονδίας) . Κάποιοι εξ αυτών είναι συνδικαλιστές που κόβουν βόλτες στα γραφεία και μας κουνάνε το δάχτυλο. Ο μισθός τους παχυλός , εργασία βέβαια δεν παράγουν. Ας μαζέψει κάποιος τους γραφειαδες να τους βγάλει στο δρόμο να δεις ότι προσωπικό υπάρχει. Ολα αυτά που γράφετε είναι ανακρίβειες και ψέματα γιατί έτσι σας βολεύει. Για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ. Τώρα που πούλησαν την διανομή της Αττικής σε εταιρίες κούριερ (wps) θα δείτε ονειρικά πράγματα. Ήδη στον Βυρωνα η wps υπαναχωρησε της συμφωνίας καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα συσωρευμένα γράμματα και συστημένα με αποτέλεσμα να έρχεται βαρύτατο πρόστιμο. Αντί λοιπόν να κράζετε τα ΕΛΤΑ γράψτε και κάτι για την πώληση τους. Να επανέλθω να σας γράψω και μπράβο.
ΣΥΝΕΤΑ = παράταξη εμπιστοσύνης που κόβει βόλτες
ΠΟΣΤ , ΣΥΝΕΤΑ , έβαλαν υπογραφές για την πώληση του ταχυδρομείου
Περαστικά τους τώρα που θα μείνουν κι αυτοί άνεργοι . Άεργοι ήταν έτσι κι αλλιώς