Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το protothema.gr, μπορεί τα POS να βρίσκονται κυριολεκτικά παντού (εξαιρούνται βέβαια τα μέρη που για κάποιον περίεργο λόγο έχουν πρόβλημα κάθε μέρα ή απλά, όπως διατείνονται δεν έχουν), ωστόσο όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται στις πληρωμές μέσω IRIS.

Το σύστημα του IRIS δίνει τη δυνατότητα σε καταναλωτές και ελεύθεροι επαγγελματίες να κάνουν συναλλαγές ως και 500 ευρώ χωρίς καμιά απολύτως χρέωση, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση που καταγράφεται στις συναλλαγές ακόμη και ως 300% το 2023 σε σχέση με το 2022.

Τα οφέλη

Μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS, καταναλωτές και επαγγελματίες μπορούν με τη χρήση του αριθμού κινητού να πραγματοποιήσουν μεταφορές χρημάτων απλά και εύκολα, ενώ μέχρι 500 ευρώ ημερησίως δεν υπάρχει χρέωση. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking.

Netflix: Καταργείται το τυπικό πακέτο των 10.99 ευρώ!

Δεν χρειάζεται ο καταθέτης να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού, μόνο το κινητό ή το ΑΦΜ του δικαιούχου αρκεί. Η διαδικασία είναι άμεση εντός δευτερολέπτων, δεν υπάρχει προμήθεια από την τράπεζα για τη μεταφορά, ενώ αυτή είναι ασφαλής σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σχήμα SEPA Instant Credit Transfer. Αξίζει να σημειώσουμε ότι με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν και να αποδέχονται στιγμιαίες πληρωμές χωρίς κάρτα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι… Μήπως σκεφτήκατε κιόλας αν μας το κλέψουν το κινητό πόσο εύκολο θα ήταν να πάρουν χρήματα από εκεί?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.