Το Android 15 ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και διαρκώς βλέπουμε πολλά σπουδαία χαρακτηριστικά να έρχονται στο φως χάρη στις πρόσφατες beta. Αν και η νέα έκδοση του Android έφτασε σε ένα νέο ορόσημο με την κυκλοφορία της Beta 3, φαίνεται ότι η Google θα προσθέσει μερικά ακόμη χαρακτηριστικά πριν από τη δημόσια κυκλοφορία του τελικού build, κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Παρόλο που αυτό το χαρακτηριστικό που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο δεν είναι τόσο συναρπαστικό, θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά για όσους ανησυχούν για την υγεία των συσκευών τους. Με αυτό το δεδομένο, μια νέα ειδική ενότητα διαγνωστικών εργαλείων θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες κάποια στιγμή, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν τις δικές τους διαγνωστικές δοκιμές όταν αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά – χωρίς τη χρήση μυστικών κωδικών.

Παρόλο που η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη live, ο Mishaal Rahman για το Android Authority αποκάλυψε το μενού διαγνωστικών εργαλείων κάνοντας μια μικρή έρευνα, αναγκάζοντας τη ρύθμιση να εμφανιστεί στην τελευταία Android 15 Beta 3. Ο Rahman κατάφερε να κάνει αυτή τη λειτουργία να δουλέψει χρησιμοποιώντας μια συσκευή Pixel. Το μενού βρίσκεται στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και έχει το όνομα Device Diagnostics. Το μενού διαγνωστικών εργαλείων έχει δύο διαφορετικές επιλογές, “Component health” και “Evaluation mode”.

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο, η πρώτη θα επιτρέπει να εκτελείτε δοκιμές στη συσκευή, ενώ η δεύτερη θα επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια συσκευή για να εκτελείτε δοκιμές σε άλλες μονάδες. Όσον αφορά τα είδη των διαγνωστικών εργαλείων που θα είναι διαθέσιμα, μεταξύ άλλων, έχουμε δοκιμές για την οθόνη, τον έλεγχο της μπαταρίας και του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου. Εδώ θα βλέπετε λεπτομέρειες όπως ο αριθμός των κύκλων της μπαταρίας και πόσος χρόνος απομένει όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του αποθηκευτικού χώρου.

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά ακόμα και ο αποθηκευτικός χώρος έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και το να μπορούμε να βλέπουμε τις πιθανές ημερομηνίες κατά τις οποίες μπορεί να αποτύχει ως hardware μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. Φυσικά, θα ήταν υπέροχο αν αυτές οι λειτουργίες έδειχναν πολύ περισσότερες πληροφορίες, αλλά αυτό είναι μια καλή αρχή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρόκειται για ένα στοιχείο που βρέθηκε στο τελευταίο build του Android 15 και θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες στο τελικό build.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.