Το φίλτρο spam έχει μόνο μία χρησιμότητα, να μην επιτρέπει να περάσουν στον φάκελο των εισερχόμενων μηνύματα που δεν ενδιαφέρουν τον χρήστη. Παλιότερα, για να αποφύγουμε αυτά τα μηνύματα έπρεπε να φτιάξουμε δεκάδες κανόνες φιλτραρίσματος. Όμως, αυτό άλλαξε με το Gmail και το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που φροντίζει εδώ και χρόνια να κρατάει το inbox καθαρό.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, μάθαμε ότι η Google σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και θα επιτρέπει σκόπιμα να περάσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πολιτικό περιεχόμενο. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Federal Election Commission (FEC) έχει εγκρίνει αυτό το σχέδιο και η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμές.

Η Google πρότεινε ένα πρόγραμμα στην FEC που θα επιτρέπει στους εγγεγραμμένους πολιτικούς υποψηφίους να διανέμουν μαζικά email μέσω του Gmail, χωρίς να μετακινούνται αυτόματα στα spam. Η δοκιμή θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο και τα μηνύματα θα περιλαμβάνουν μια ειδοποίηση που θα επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρέσουν τους εαυτούς τους από τη λίστα όσων λαμβάνουν τέτοια μηνύματα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η απομάκρυνση από τη λίστα θα γίνεται σε επίπεδο αποστολές και η Google ενδέχεται να μην δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν να μην λαμβάνουν στο μέλλον μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των δοκιμών και αν η ενδεχόμενη αρνητική αντίδραση των χρηστών θα προκαλέσει την αλλαγή κατεύθυνσης για την εταιρεία.

Η Google λέει ότι η πρόθεσή της πίσω από όλα αυτά είναι να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των ανησυχιών που προκαλούν οι μαζικοί αποστολείς, παρέχοντας παράλληλα στους χρήστες σαφείς ελέγχους στα εισερχόμενά τους με σκοπό τη μείωση των spam email. Κάτι το οποίο δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα γιατί το φίλτρο spam του Gmail λειτουργεί μία χαρά και προσφέρει σαφή έλεγχο των εισερχόμενων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.