Τον προηγούμενο μήνα, η IDC, η Counterpoint και η Strategic Analytics δημοσίευσαν τους υπολογισμούς τους για τη διάθεση συσκευών του 2018, αλλά σήμερα είναι η σειρά της Gartner, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα απαισιόδοξη. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε, η συνολική διάθεση συσκευών διαμορφώθηκε στα 408.4 εκατομμύρια smartphones μεταξύ Οκτωβρίου και 31 Δεκεμβρίου. Αυτό αντιπροσωπεύει άνοδο χρόνο με το χρόνο της τάξεως του 0.1% ή 500.000 μονάδες.
Τα μεγαλύτερα brands της περιόδου ήταν αυτό της Samsung, της Apple, της Huawei και συνοδεύτηκαν από την Oppo και τη Xiaomi. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι μόλις δυο από αυτές τις εταιρείες γνώρισαν άνοδο. Διατηρώντας την κορυφαία θέση, η Samsung διάθεσε σχεδόν 71 εκατομμύρια μονάδες και το μερίδιό της άγγιξε το 17.3%. Αν και εντυπωσιακό, τα νούμερα δείχνουν μια πτώση των 3 εκατομμυρίων μονάδων και μια πτώση του μεριδίου της τάξης του 0.9%. Αλλά το πιο ανησυχητικό για την Samsung ήταν ότι η Huawei είναι τόσο κοντά πίσω της.
Η κινεζική εταιρεία μπήκε στη τρίτη θέση με τη διάθεση συσκευών να αγγίζει τα 60 εκατομμύρια smartphones. Και για να καταλάβουμε τι εννοούμε, η Huawei βρισκόταν μόλις 4 εκατομμύρια smartphones πίσω από την Apple και 10 εκατομμύρια πίσω από την Samsung. Το μερίδιο της Huawei διαμορφώθηκε στο 14.8%.
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η Apple έλαβε την τρίτη θέση με 64 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για την χειρότερη πτώση πωλήσεων από το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αν η Huawei συνεχίσει την λαμπρή πορεία της θα μπορέσει να ξεπεράσει τις Samsung και Apple μέχρι το τέλος του έτους και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone συσκευών.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Μπα. Αυτό ήταν το τέλος της ανοδικής τους πορείας.
Τα κινητά είναι υπέροχα αλλά δυστυχώς κλείδωσαν το bootloader. Αυτό έδιωξε ένα μεγάλο μέρος καταναλωτών και developers οι οποίοι την επόμενη φορά θα προτιμήσουμε κάτι άλλο.