Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό drop test; Πρόκειται για καταστροφή που γίνεται για χάρη της “επιστήμης”. Αν και είναι εξαιρετικά ανακριβής, καθώς δεν αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πέσει ένα τηλέφωνο από τα χέρια ή κάποιον έπιπλο, έχουν και αυτά ιδιαίτερη σημασία. Τέτοιες εργαστηριακού επιπέδου δοκιμές πτώσης βοηθούν να μάθουμε πόσο ανθεκτικό είναι το υλικό κατασκευής ενός τηλεφώνου, πόσο καλά έχει σχεδιαστεί το σώμα του, και κυρίως πώς συγκρίνεται με άλλες συσκευές.

Το YouTube κανάλι Allstate Protection Plans (πρώην SquareTrade) προχώρησε σε δοκιμή της ανθεκτικότητας των Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+, και Galaxy S23 Ultra δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αποδίδουν τα ανακυκλωμένα υλικά από γυαλί και πλαστικό που ενσωμάτωσε η εταιρεία στα νέα της flagships. Κάθε συσκευή υποβλήθηκε σε δύο πτώσεις από ύψος 6 μέτρων, με τη βοήθεια εργαλείων: στη μία προσγειώθηκε με την μπροστινή επιφάνεια, ενώ στην άλλη έπεσε με την πλάτη. Δεδομένου ότι κάθε τηλέφωνο είναι επενδυμένο με γυαλί ήταν σχετικά αναμενόμενο το τι θα συμβεί, αλλά ας εξετάσουμε τα αποτελέσματα.

Το Samsung Galaxy S23 Ultra τη γλίτωσε με την όσο το δυνατόν ελάχιστη ζημιά στην μπροστινή πλευρά, αφού προσγειώθηκε σε μία από τις καμπύλες άκρες και αυτό περιόρισε τη ζημιά σε μία μόνο γωνία του γυαλιού της οθόνης. Η πτώση με την πλάτη είχε λίγο πιο σοβαρά αποτελέσματα, καθώς οδήγησε στο σπάσιμο του γυαλιού της κύριας κάμερας, διότι το τηλέφωνο έπεσε προς την κατεύθυνση του module, όπως ήταν αναμενόμενο.

Στο βίντεο δεν εμφανίζονται όλες οι πτώσεις. Ωστόσο, βλέπουμε ότι το πλαίσιο αλουμινίου του S23 είχε βαθουλώματα, αλλά κατά τα άλλα δεν έπαθε τίποτα. Από την άλλη, το S23+ υπέστη σημαντική ζημιά στο γυαλί της οθόνης. Και οι τρεις συσκευές παρέμειναν πλήρως λειτουργικές, αν και χρειάζονταν μία αντικατάσταση πάνελ, μπρος και πίσω.

Τα Samsung Galaxy S23 χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass Victus 2. Το 22% του γυαλιού στο προϊόν προέρχεται από ανακυκλωμένες πηγές, ενώ ένα μικρό μέρος του πολυεστερικού υποστρώματος είναι κατασκευασμένο από πλαστικό που έχει βρεθεί στους ωκεανούς. Η Corning διαφημίζει ότι το Victus 2 διαθέτει μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις της εταιρείας μέχρι σήμερα με πτώσεις από 3 μέτρα σε σκυρόδεμα. Αυτό είναι ικανοποιητικό για πτώσεις από το ύψος του χεριού ή από ένα τραπέζι, αλλά ίσως δεν είναι αρκετό όταν το τηλέφωνο πέσει από μεγαλύτερο ύψος, σε σκληρότερες επιφάνειες.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Allstate είναι ότι τα Samsung Galaxy S23 συγκρίνονται με τα S22 όσον αφορά την αντοχή σε πτώσεις, ακόμη και με τις αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία στα υλικά κατασκευής. Ωστόσο, όπως τονίζουν όλοι όσοι κάνουν δοκιμές, καλό είναι να γίνεται χρήση μιας καλής θήκης και ενός εξαιρετικού προστατευτικού οθόνης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Στην τελική, η χρήση προστατευτικών εξασφαλίζει την υγεία της συσκευής και διασφαλίζει την όσο το δυνατόν υψηλότερη μεταπωλητική αξία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.