Το Android P είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση για όλους τους ενθουσιώδεις χρήστες, εξαιτίας των πολλών αλλαγών που φέρει στο User Interface και στην εμπειρία του χρήστη. Χάρη στη δουλειά που έχει γίνει στο Project Treble, η τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του Android δεν είναι μόνο διαθέσιμη για τα  Google Pixel και Google Pixel 2, αλλά για μια πληθώρα συσκευών, όπως OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S, Sony Xperia XZ2 και Essential Phone. Ωστόσο, όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, ένας από τους περιορισμούς που εισάγει το Android P είναι και εκείνος που βάζει το OS στην εγκατάσταση custom overlays. Στην ουσία, πρόκειται για τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί το Substratum Theme Manager για να καταστήσει εφικτό τα  rootless custom themes στο Android Oreo.

Η Google επιβεβαίωσε, ότι οι περιορισμοί είναι όντως σκόπιμοι, κάτι που σημαίνει ότι τα rootless, system-wide custom themes από εδώ και στο εξής δεν θα είναι εφικτά στα Google smartphones. Στην επίσημη κοινότητα της Google, τον Google Issue Tracker, η εταιρεία άφησε το ακόλουθο σχόλιο:

Εκτιμούμε πολύ το feedback που λαμβάνουμε και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα. Η Overlay Manager Service (OMS) προορίζεται για τους κατασκευαστές Android συσκευών προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα theming feature που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από το ευρύ κοινό και θα χρειαστεί πρόσθετη δουλειά και σκέψη για να διατηρηθούν τα standards ασφαλείας. Νωρίτερα φέτος, ένα security patch, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στους OEMs για το Android Oreo. Το patch περιορίζει την εγκατάσταση overlays ή system-signed apps, ως απάντηση στις ανησυχίες περί της ασφάλειας. Το ίδιο patch βρίσκεται και στο Android P.

Είναι μια απογοητευτική αλλά αναμενόμενη κίνηση από την Google. Τα custom themes φθάνουν πλέον στο τέλος τους για όλα τα Google-made phones. Συσκευές κατασκευαστών όπως  Razer, Huawei, Xiaomi και Samsung, έχουν την δική τους theme engine και theme store, αλλά για πολλές συσκευές το OMS ήταν ο μόνος τρόπος να λάβουν ένα native, system-wide dark theme. Τουλάχιστον οι μελλοντικές εκδόσεις του Android P θα διαθέτουν toggle για ένα εν μέρει dark theme στον Pixel Launcher.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.