Στην τελική ευθεία ο προσωπικός αριθμός πολίτη ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια εφαρμογή τομή που θα διευκολύνει τις συναλλαγές με το δημόσιο χωρίς να χρειάζεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου ή ο ΑΜΚΑ, ούτε καν ο αριθμός της ταυτότητας.

Τελειώνει οριστικά το χωρίς εισιτήριο σε Μετρό και λεωφορεία

Ουσιαστικά ο προσωπικός αριθμός πολίτη θα καλύψει όλους τους άλλους αριθμούς. Ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει τα 2 από τα 3 αλφαβητικά στοιχεία, σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούνται τυχαία. Ο γονέας αντίστοιχα θα πρέπει να επιλέξει τα στοιχεία για το παιδί του. Θα χρησιμοποιείται σε όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο, ενώ είναι η υποχρεωτική η έκδοση και η χρήση του. Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα για την έκδοσή του και θα αναγράφεται και στη νέα ταυτότητα.

Μητρώο και προσωπικά δεδομένα

Η ΓΓΠΣΨΔ, σύμφωνα με το διάταγμα, θα δημιουργήσει Μητρώο Προσωπικού Αριθμού. Σκοπός του είναι «η παροχή υπηρεσιών επαλήθευσης ταυτότητας των φυσικών προσώπων προς τους φορείς του δημόσιου τομέα και η αντιστοίχιση των Π.Α. με τους αναγνωριστικούς αριθμούς των μητρώων των φορέων του δημόσιου τομέα». Το μητρώο αυτό θα περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως αναγκαία προσωπικά δεδομένα και κανένα επιπρόσθετο στοιχείο. Δηλαδή θα περιλαμβάνει: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας φίλος εργάζεται σε μια εταιρεία που κάνει πιστοποιήσεις. Η εταιρεία του τον έστειλε στην Πορτογαλία για να πιστοποιήσει έναν γερανό. Όταν χρειάστηκε να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους εκεί, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν αποκαλούσαν τους συναδέλφους τους με τα ονόματά τους αλλά, με αριθμούς. Δηλαδή, 14563587 πάμε να συνοδεύσουμε τον πιστοποιητή στο υπόστεγο. Ο φίλος μου ρώτησε γι αυτό και του είπαν ότι είναι ο γενικός αριθμός του ατόμου που περιλαμβάνει τα πάντα. Ακόμα και το όνομα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.