Αυτό ακριβώς εντοπίσαμε πριν από λίγη ώρα σε Δελτίο Τύπου που έχει δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα της και αναφέρει ότι ξεκινά να λαμβάνει πιο αυστηρά μέτρα με τη βοήθεια της AI για την προστασία των χρηστών από απάτες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο χαρακτηριστικό είναι live σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα σε αυτό το δελτίο τύπου αναφέρεται:

Η Revolut, η κορυφαία fintech εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας μιας προηγμένης λειτουργίας ανίχνευσης απάτης για την προστασία των πελατών από απάτες με κάρτες.

Οι πελάτες της Revolut μπορούν τώρα να έχουν ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας ασφαλείας, πάνω από την τεχνολογία που ήδη υπάρχει εντός του app.

Η νέα λειτουργία AI-scam της Revolut χρησιμοποιεί εξελιγμένη μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει αν ένας πελάτης είναι θύμα απάτης και ως εκ τούτου να προστατέψει το θύμα πριν στείλει στον απατεώνα χρήματα.  Χτισμένο εσωτερικά από την ομάδα οικονομικών εγκλημάτων της Revolut, το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να προσδιορίσει αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πελάτης να πραγματοποιεί πληρωμή με κάρτα στο πλαίσιο απάτης, και αν ναι, να απορρίψει την πληρωμή.

Βρέθηκαν διαφορές ανάμεσα στον γυναικείο και τον ανδρικό εγκέφαλο

Στη συνέχεια, ο πελάτης προστατεύεται από την πραγματοποίηση άλλων παρόμοιων πληρωμών μέσω μιας διαδικασίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ο πελάτης πρέπει να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή που επιχείρησε, με στόχο να ελεγχθεί  καθοδηγείται από κάποιον και βρίσκεται υπό την καθοδήγηση των απατεώνων. Στη συνέχεια, τους προβάλλονται επίσης συγκεκριμένες οδηγίες και παραδείγματα απάτης για σκεφτούν σε βάθος πριν πραγματοποιήσουν την πληρωμή. Η Revolut μπορεί επίσης να ανακατευθύνει τον πελάτη σε μια συνομιλία με έναν ειδικό της Revolut σε θέματα απάτης, ο οποίος στη συνέχεια θα του θέσει περαιτέρω ερωτήσεις προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.