Οι αμερικανικές εκλογές πλέον έχουν περάσει και με τον Biden να μπαίνει στον Λευκό Οίκο την επόμενη χρονιά, η αλλαγή έρχεται στην Ουάσιγκτον όπως πανηγυρίζουν πολλά ΜΜΕ. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του προέδρου είναι η διαχείριση της πανδημίας, αλλά μια από τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι να διαμορφώσει τη στάση του απέναντι στη Κίνα και στον γνωστό εμπορικό πόλεμο.
Η κυβέρνηση του Trump, είχε βάλει σημαντικά εμπόδια σε πλήθος κινεζικών κατασκευαστών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Huawei, ZTE και SMIC, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών της Κίνας. Αν και η ZTE βρέθηκε να παραβιάζει τις κυρώσεις κατά του Ιραν, στην περίπτωση της Huawei δεν υπάρχει καμιά απολύτως απόδειξη ότι συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση για να εγκαταστήσει backdoors στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.
Και πάλι όμως, η Huawei τοποθετήθηκε στην Entity list, κάτι που επηρέασε σημαντικά την εμπορική της δραστηριότητα. Η Huawei αναγκάστηκε να επιβιώσει χωρίς Google services για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ της απαγορεύθηκε και η πρόσβαση σε σημαντικές αγορές, μεταξύ αυτών και η Αμερική.
Αν και η άνοδός του στο οβάλ γραφείο θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της κανονικότητας στην Ουάσιγκτον μετά από τέσσερα χρόνια, είναι απίθανο να αλλάξει άρδην η κατάσταση με τα κινεζικά brands. Ο ίδιος ο Biden υπήρξε υποστηρικτής του ban της Huawei στο παρελθόν. Με λίγα λόγια, αν αλλάξει κάτι, θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
Και έπειτα υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που έχει απαγορεύσει την Huawei από την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Χώρες όπως το Ην. Βασίλειο, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, έχουν και αυτές προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες βλάπτοντας σημαντικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.