Το Android 15 developer preview δίνει προτεραιότητα στη λειτουργικότητα έναντι των οπτικών βελτιώσεων, εισάγοντας την πρακτική λειτουργία “Notification Cooldown”.

Αυτή η λειτουργία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ενόχλησης από τις αδιάκοπες ειδοποιήσεις, μειώνοντας σταδιακά την ένταση του ήχου και της δόνησης, για επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις από την ίδια εφαρμογή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχεδιασμένο για να μετριάσει την απόσπαση της προσοχής που προκαλείται από το συνεχές κουδούνισμα του τηλεφώνου, ειδικά από φλύαρες επαφές ή ομαδικές συνομιλίες, το Notification Cooldown του Android 15 προσφέρει προσαρμόσιμες επιλογές.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εφαρμόσουν τη λειτουργία καθολικά ή αποκλειστικά σε συγκεκριμένες συνομιλίες, διασφαλίζοντας ότι οι βασικές ειδοποιήσεις παραμένουν σε εμφανές σημείο.

Είναι σημαντικό ότι η μείωση της έντασης δεν είναι μόνιμη, οι ειδοποιήσεις επιστρέφουν σε πλήρη ένταση μετά από μια σύντομη παύση. Για τους χρήστες που χρειάζονται αδιάλειπτες ειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις εργασίας ή εφημερίας, η λειτουργία μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί.

Στο Android 15 developer preview, η Google ενεργοποιεί το Notification Cooldown από προεπιλογή, ενώ οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής.

Οι μελλοντικές εκδόσεις του Android 15 μπορεί να προσφέρουν περαιτέρω βελτιώσεις, επιτρέποντας ενδεχομένως την προσαρμογή ανά εφαρμογή για την προσαρμογή της λειτουργίας στις προτιμήσεις του χρήστη.

Αν και βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, το “Notification Cooldown” έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη διαχείριση των ειδοποιήσεων στις συσκευές Android, προσφέροντας στους χρήστες μια πιο απρόσκοπτη και λιγότερο ενοχλητική εμπειρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.