Η Samsung έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη λειτουργία εντοπισμού υπνικής άπνοιας στην εφαρμογή Samsung Health Monitor. Αυτή η λειτουργία θα ανιχνεύει σημάδια υπνικής άπνοιας όταν χρησιμοποιείται συμβατό Galaxy Watch και τηλέφωνο της Samsung.

Ποια Galaxy Watch είναι συμβατά; Είναι ακόμα ασαφές, το δελτίο τύπου της Samsung δεν αναφέρει λεπτομέρειες, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον η σειρά Galaxy Watch 6 θα χρησιμοποιεί τη λειτουργία. Βέβαια, στην Κορέα τόσο τα Watch 6 όσο και τα Watch 5 θα υποστηρίζουν τη λειτουργία, η οποία εγκρίθηκε προηγουμένως από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η λειτουργία επιτρέπει να ανιχνεύετε με το Galaxy Watch σημάδια μέτριας έως σοβαρής αποφρακτικής υπνικής άπνοιας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης δύο νυχτών, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει – άρα κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Για να τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει απλώς να παρακολουθείτε τον ύπνο σας δύο φορές για περισσότερες από τέσσερις ώρες μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε άνω των 22 ετών για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία. Ας δούμε και μερικά δεδομένα και στατιστικά, για το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της υπνικής άπνοιας.

Η υπνική άπνοια είναι μια συχνή και χρόνια πάθηση του ύπνου που συχνά δεν διαγιγνώσκεται και δεν αντιμετωπίζεται. Προκαλεί διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Έτσι, μπορεί να προκαλέσει χαμηλή ποιότητα ύπνου και ως συνέπεια κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μη θεραπευμένη υπνική άπνοια μπορεί να επιτείνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι καρδιακές αρρυθμίες και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου αναφέρει ότι περίπου το 25% των ανδρών και το 10% των γυναικών στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυτήν την πάθηση. Η νέα λειτουργία της Samsung στα Galaxy Watch θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να καταλάβουν εύκολα ότι πάσχουν και να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, αν χρειάζεται, για να μειώσουν τυχόν επιπλοκές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.