Τα updates για τη Stock ROM διατίθενται σε όλα τα Xiaomi, Mi και Redmi smartphones σε δυο formats: Recovery ROM και FastBoot ROM. Όπως δηλώνει άλλωστε και η ονομασία, οι Recovery Roms πρέπει να εγκατασταθούν μέσω recovery ή μέσω της Local Update μεθόδου, ενώ αντίθετα οι FastBoot ROMs απαιτούν τη χρήση του γνωστού MiFlash tool. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα XDA Developers, οι οδηγίες είναι ίδιες για όλα τα Xiaomi, Mi, Redmi και Poco smartphones.

Το XDA Developers έχει μια database με πλήθος Recovery Roms και Fastboot ROMs για το MIUI 12 και MIUI 12.5, με links για όλα τα υποστηριζόμενα smartphones για όλα τα regions και όλες τις εκδόσεις.

Διαδικασία εγκατάστασης Recovery ROM

Οι recovery ROMs έχουν κατάληξη .zip και μπορούν να εγκατασταθούν ως εξής:

 1. Μεταφέρεις το .zip αρχείο που έχεις κατεβάσεις στο τηλέφωνό σου και το τοποθετείς στο φάκελο “downloaded_rom” του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Αν δεν υπάρχει, απλά δημιουργείς έναν τέτοιον.
 2. Στη συνέχεια μεταβαίνεις στο Settings > About Phone > System Update και επιλέγεις τις τρεις τελείες στο πάνω μέρος και επιλέγεις “Choose Update Package”.  Αν το Choose Update Package δεν είναι ορατό, θα χρειαστεί να πιέσεις στο λογότυπο του MIUI 7-10 φορές. Αν λείπει πίεσε 10 φορές
 3. Επιλέγεις το zip αρχείο και περιμένεις να εγκατασταθεί.

Διαδικασία εγκατάστασης Fastboot ROM

Οι Fastboot ROMs έρχονται με κατάληξη .tgz και απαιτούν PC για την εγκατάσταση του MIFlash tool και χρειάζεται ξεκλείδωτο bootloader στην προκειμένη περίπτωση. Πρόκειται για μια πιο περίπλοκη μέθοδο, αλλά συχνά είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις μια λειτουργική συσκευή.

 1. Κατεβάζεις το MIFlash Tool στα Windows. Η τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί να βρεθεί εδώ. Μόλις το κατεβάσεις, αποσυμπίεσε το εργαλείο και εγκατέστησέ το. Καλό είναι να έχεις τα ADB και Fastboot εγκατεστημένα σε περίπτωση που τα χρειαστείς.
 2. Κάνε επανεκκίνηση τη συσκευή σε Download mode, απενεργοποιώντας την και στη συνέχεια πίεσε τα Power και Volume button ταυτόχρονα.
 3. Σύνδεσε το smartphone στο PC με τη χρήση ενός σωστού USB καλωδίου.
 4. Κατέβασε τo αρχείο .tgz της Fastboot ROM και κάντο αποσυμπίεση. Σημείωσε την ακριβή τοποθεσία που το έχεις αποσυμπιέσει καθώς θα χρειαστείς να κάνεις paste τη διεύθυνση στο MiFlash tool.
 5. Τρέξε το MiFlash Tool και στην address bar βάλε το επακριβές location του αρχείου του βήματος 4.
 6. Πίεσε refresh εντός του MiFlash και το Mi Flash θα αναγνωρίσει αυτόματα τη συσκευή.
 7. Επέλεξε το Run για να ξεκινήσει το flashαρισμα.
 8. Η μπάρα προόδου θα γίνει πράσινη, κάτι που σημαίνει ότι η ROM έχει εγκατασταθεί επιτυχώς και η συσκευή θα εκκινήσει στη νέα έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.