Η Meta βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων όσον αφορά τα δεδομένα χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, η Ιρλανδική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Meta παραβίασε τον GDPR όταν μετέφερε πλήθος δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ χωρίς να τα προστατεύσει από τις πρακτικές μαζικής παρακολούθησης της Ουάσιγκτον.

Είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται στα πλαίσια του GDPR. Η Meta έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου να διαγράψει ή να φέρει πίσω στην ΕΕ τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του Facebook που έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται αποθηκευμένα στις ΗΠΑ από το 2020.

Η απόφαση είναι προβληματική, αδικαιολόγητη και θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τις πολυάριθμες εταιρείες που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ ανέφερε ο Nick Clegg του Facebook.

Δημοφιλή κινεζικά Android TV boxes με malware

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.