Τα Android TV Boxes είναι ένας δημοφιλής τρόπος για την μετατροπή παλαιότερων τηλεοράσεων σε smart και την επέκταση κατά κάποιον τρόπο της διάρκειας ζωής τους. Σύμφωνα ωστόσο με ένα report του TechCrunch, δημοφιλή Android TV boxes από κινεζικούς κατασκευαστές, όπως η AllWinner και η RockChip έρχονται προ εγκατεστημένα με malware.

Ο ερευνητής ασφαλείας Daniel Milisic ανακάλυψε πρώτα το πρόβλημα όταν αγόρασε ένα AllWinner T95 box διαπιστώνοντας ότι το firmware ήταν μολυσμένο με malware επιτρέποντας την εγκατάσταση οποιουδήποτε app ήθελαν οι διαδικτυακοί εγκληματίες ή κάποιου payload. Εν ολίγοις πρόκειται για ένα είδους malware το οποίο δημιουργεί έσοδα κάνοντας κλικ αυτόματα σε διαφημίσεις στο background.

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν συμβαίνει μόνο στα εν λόγω μοντέλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το AllWinner T95 και άλλα μοντέλα της εν λόγω εταιρείας όπως και της Rockchip, AllWinner T95Max, RockChip X12 Plus και RockChip X88 Pro 10 έρχονται και αυτά με προεγκατεστημένο malware.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.