Κάθε μέρα που περνάει έχουμε και μια νέα θεωρία συνομωσίας να εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Κάθε μία από αυτές είναι πιο χαζή από τις άλλες και μάλιστα χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη. Απλά η καθένας βγαίνει και πετάει μια ανοησία και αμέσως εκατοντάδες τρέχουν να την πιστέψουν. Η τελευταία θεωρία αναφέρει πως έχουμε έναν δεύτερο ήλιο που κρύβεται πίσω από τον ήλιο που βλέπουμε (είχαμε ακούσει για μια δεύτερη Γη που κρύβεται πίσω από τον ήλιο, όμως εδώ το τερμάτισαν).

Η τελευταία θεωρία συνομωσίας λοιπόν, δημοσιεύθηκε σε αρκετές σελίδες στα social media και εμείς βρήκαμε την αναφορά στο «Niburu Followers Anonymous». Με βάση την θεωρία τους, τα στοιχεία είναι ένας δεύτερος δακτύλιος φωτός που εμφανίζεται κάποιες φορές γύρω από τον ήλιο. Στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα ατμοσφαιρικών φαινομένων, γνωστών και ως φωτοστέφανό του ήλιου.

Το φωτοστέφανο του ήλιου είναι ένας δακτύλιος φωτός που σχηματίζεται γύρω από τον ήλιο ή την Σελήνη, καθώς το φως τους διαθλάται από τους κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα. Όλοι μας το έχουμε δει κάποια στιγμή στη ζωή μας, όμως κανείς δεν το θεώρησε σαν δεύτερο ήλιο πίσω από τον ήλιο.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από ένα αστείο που έκανε ο αστρονόμος Paul Cox, όταν έκανε livestream για την διέλευση του Ερμή, μπροστά από τον ήλιο. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια σφαίρα στην οθόνη, που ήταν ο Ερμής.

«Μπορεί να αναρωτιέστε, ποιο είναι αυτό το μεγάλο στρογγυλό πράγμα στα δεξιά του Ήλιου; Λοιπόν, αυτός είναι ο δεύτερος ήλιος μας. Δεν ξέρω αν ξέρατε ότι είχαμε έναν δεύτερο ήλιο”, είπε η Κοξ . “Αλλά είναι. Συνήθως κρύβεται από το οπτικό πεδίο. Η NASA και άλλοι οργανισμοί συνήθως κρύβουν αυτά τα πράγματα μακριά μας.”

Το αστείο του Paul Cox, ήταν αρκετός για τους συνωμοσιολογούν για να ξεκινήσουν τις δικές τους θεωρίες και να προσπαθήσουν να τις αποδείξουν. Βέβαια οι αποδείξεις τους δεν περιλαμβάνουν στοιχεία ούτε έρευνα. Είναι έτσι γιατί το λένε όλοι, και ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ο Τζίμης ο Γκοτζίλας. Μιλάμε για τρομερές αποδείξεις.

Τρελή προσομοίωση δείχνει τι θα συμβεί αν μια καρφίτσα χτυπήσει την γη με την ταχύτητα του φωτός

Βέβαια η ύπαρξη ενός δεύτερου ήλιου στο ηλιακό μας σύστημα είναι τόσο γελία που πραγματικά δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω. Τα πλανητικά συστήματα με δύο άστρα είναι αρκετά διαφορετικά και τα δύο άστρα περιστρέφονται το ένα γύρω απότο άλλο. Δεν στέκονται σε ένα σημείο, γιατί η βαρυτική έλξη θα προκαλούσε την σύγκρουσή τους.

Κάποιος πρέπει να πιάσει τους συνωμοσιολόγους και να τους βάλει να διαβάσουν νευτώνεια φυσική δημοτικού και γυμνασίου. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι να μην είστε σαν αυτούς. Η επιστημονική κοινότητα δεν μας κρύβει κάτι, πόσο μάλλον όταν αυτή δεν έχει εταιρίες από πίσω. Άλλωστε ποιος ο λόγος να μας κρύψουν κάτι τέτοιο. Καμία λογική…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 2ος ήλιος ή περισσότεροι θα υπάρχουν στα διπλανά εργαστήρια… Δηλαδή πέραν αυτού που θεωρούμε νότιου πόλου… Και από εκεί ίσως να φαίνεται φαντάζομαι αν κάποιος προχωρήσει αρκετά προς τους πάγους… Εδω έναν έχουμε και δεν είναι αυτό το πράγμα υδρογόνου που λέει η ΜΑΣΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.