Οι προσομοιώσεις είναι ο τρόπος που η επιστήμη μπορεί να κάνει παρατηρήσεις σε φαινόμενα, αλλά και να δει τι θα γίνει αν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Το ίδιο κάνει και το κανάλι Astro Kobi, που ασχολείται με την επιστήμη κα αυτή τη φορά υπολόγισε τι θα γίνει αν μια καρφίτσα από σίδηρο και με βάρος μόλις 1 γραμμάριο, χτυπήσει την Γη με το 99.9999% της ταχύτητας του φωτός.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Astro Kobi, όταν η καρφίτσα που θα χτυπήσει την Γη με την ταχύτητα του φωτός, θα έχει κινητική ενέργεια που ισούται με τρεις Tsar Bombs, τις ρωσικές θερμοπυρηνικές βόμβες που είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό όπλο που έχει πυροδοτήσει ποτέ. Συγκεκριμένα η καρφίτσα θα παρήγαγε 201 εκατομμύρια Joules, ενέργειας.

Αυτό σίγουρα θα άφηνε κρατήρα, που θα ήταν μικρότερος από αυτούς που αφήνουν μεγάλοι αστεροειδείς, όμως θα ήταν αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει ζημιές. Η έκρηξη όμως θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή οποιασδήποτε πυρηνικής βόμβας. Παρακάτω βίντεο από τις δοκιμές της Tsar Bomb.

Βέβαια όλα αυτά είναι πλήρως θεωρητικά, άλλωστε είναι αδύνατο να ταξιδέψει ύλη με το 99.9999% της ταχύτητας του φωτός, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως πέσει στο διάστημα μια καρφίτσα κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.

Μεγαλώνουν φυτά στη Σελήνη

Σίγουρα όμως είναι διασκεδαστικό να μπορούμε να υπολογίσουμε τι θα συνέβαινε, ενώ μας δίνει μια εικόνα για το τι μπορεί να κάνει κάτι που ταξιδεύει με τόσο μεγάλες ταχύτητες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι σοβαρά αυτά που γράφετε; πραγματικότητα μήπως μπερδέψατε την καρφίτσα με την Καρδίτσα

  2. Όχι μόνο δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοια ταχύτητα, αλλά θα είχε εξαυλωθεί περνώντας από την ατμόσφαιρα. Θα είχε όμως ενδιαφέρον να συγκριθεί το αποτέλεσμα με αυτό μιας καρφίτσας που θα ήταν από αντιύλη, χωρίς μεγάλη ταχύτητα.

  3. Εκπληκτική η προσομοίωση με τη καρφίτσα. Με αυτό και άλλα θα ερχεται σύντομα, το “βρέχει κεφτέδες”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.