Η κυκλοφορία του iOS 17.4 beta από την Apple, μιας έκδοσης που επηρεάζεται από τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA), σηματοδοτεί μια σημαντική μετάβαση για τους χρήστες iPhone στη συγκεκριμένη αγορά.

Αν και η ενημέρωση πληροί τις απαιτήσεις του DMA επιτρέποντας εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, επιφέρει επίσης απρόβλεπτες αλλαγές που επηρεάζουν τις εφαρμογές ιστού.

Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές Progressive Web Apps (PWA) δεν υποστηρίζονται πλέον στο iOS 17.4 στην EE. Έτσι, οι χρήστες των χωρών μελών της ΕΕ δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα iPhone τους.

Η αλλαγή αυτή διαταράσσει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των εφαρμογών ιστού, με τους χρήστες να κατευθύνονται πλέον στο άνοιγμα ιστότοπων αποκλειστικά μέσω του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης.

Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στη συμμόρφωση με την DMA, καθώς η Apple προσαρμόζει τις πολιτικές της για να ευθυγραμμιστεί με τις κανονιστικές εντολές.

Επιτρέποντας εναλλακτικές μηχανές περιήγησης και προσφέροντας στους χρήστες την επιλογή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης, η Apple αποφεύγει πιθανές επιπτώσεις που πηγάζουν από ισχυρισμούς για αντιμονοπωλιακές πολιτικές.

Καθώς το iOS 17.4 πλησιάζει στη δημόσια κυκλοφορία του, στις αρχές Μαρτίου, η αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με το μέλλον των PWA στην ΕΕ. Το αν η Apple θα επαναφέρει την υποστήριξη ή θα κλειδώσει οριστικά αυτό το χαρακτηριστικό παραμένει ασαφές.

Παρ’ όλα αυτά, η beta του iOS 17.4 υπογραμμίζει μια κομβική στιγμή στο οικοσύστημα των iPhone, αντικατοπτρίζοντας τόσο τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις όσο και στρατηγική αναπροσαρμογή από την Apple για την μέγιστη ικανοποίηση των πελατών της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.