Για κάποιον περίεργο λόγο σήμερα, δυο κινητά που έχουμε στην κατοχή μας, ένα Huawei P40 Lite E και ένα Huawei Nova 9 αναγνωρίζουν ως malware τα apks από το γνωστό revanced.io, μια ιστοσελίδα η οποία παρέχει prebult apks για το δημοφιλέστατο project Youtube Revanced, το οποίο σου επιτρέπει να έχεις Youtube χωρίς διαφημίσεις. Σε ένα φθηνό Android smartphone το Play Protect  δεν εντοπίζει απολύτως τίποτα.

Προς το παρόν δεν έχουμε δει αναφορές στο διαδίκτυο για το revanced.io, μπορεί να πρόκειται για false positive ωστόσο τίποτα δεν εμποδίζει την ιστοσελίδα να βάλει malware στα apks που δημιουργεί και διαθέτει. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για το revanced.io αλλά για οποιοδήποτε ιστοσελίδα που διαθέτει apks του project.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η ομάδα που αναπτύσσει το project του Revanced δεν ασχολείται με τη διάθεση apks, για να αποφύγει νομικές ενέργειες της Google οι οποίες έπληξαν όπως όλοι γνωρίζουμε το Vanced. Ο μόνος ασφαλής τρόπος πλέον είναι η χρήση του manager, θα επανέλθουμε με αναλυτικό άρθρο πως να το κάνεις.

Το global τέλος του password sharing του Netflix είναι γεγονός

revanced

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.