Το Netflix εκτός από την δραματική και ανεξήγητη ακύρωση δημοφιλών σειρών αρχίζει πλέον να επεκτείνει σε παγκόσμιο επίπεδο τα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο password sharing σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα συνολικά του έσοδα. Ωστόσο μια τέτοια πρακτική σαν αυτή του password sharing την οποία έχουν αγκαλιάσει και ακολουθούν συστηματικά εκατομμύρια χρήστες, δεν μπορεί να τελειώσει από την μια μέρα στην άλλη.

Για αυτό και άλλωστε τα μέτρα, είχαν εφαρμοστεί αρχικά σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα. Το πείραμα λοιπόν με τη Λατινική Αμερική αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, αν και δημιούργησε τις αντιδράσεις των χρηστών και την ακύρωση των συνδρομών, επηρεάζοντας το μεσοπρόθεσμο πλάνο εσόδων του Netflix σε αυτές τις αγορές. Την ίδια στιγμή όμως, έκανε το Netflix να γεμίσει αυτοπεποίθηση ότι θα υπάρξει αύξηση των εσόδων μόλις η αρχική αυτή αντίδραση κοπάσει.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα σοβαρεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο και το δωρεάν password sharing τελειώνει παγκοσμίως. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα μέτρα που θα ακολουθήσει σε κάθε γεωγραφική περιοχή, σύντομα όμως θα το αντιληφθείς λαμβάνοντας σχετικό email. To Netflix επισημαίνει ότι τα μέτρα θα επεκταθούν αργότερα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, με τις τιμές των συνδρομών να μην αυξάνονται προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.