Το μεγαλύτερο θέμα στα smartphones είναι η αυτονομία. Καθώς οι εταιρείες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τη χωρητικότητα των μπαταριών, μήπως και αυξήσουν την αυτονομία τους, ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις τεχνολογίες φόρτισης, έχοντας φτάσεις στο σημείο να προσφέρουν πλήρη φόρτιση σε ελάχιστα λεπτά. Αν και κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν τη ζωή της μπαταρίας, ώστε να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό υγείας σε βάθος ετών χρήσης, δεν μπορούν να αποτρέψουν την επιπλέον καταπόνηση των μπαταριών από τις υψηλές ταχύτητες φόρτισης και τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.

Σε αυτόν τον πόλεμο, η Samsung επιμένει στα 25W ή 45W γρήγορης φόρτισης, ακούγοντας το κοινό της που λέει ότι μου αρκεί η πλήρη φόρτιση στη μία ώρα και η αναπλήρωση σημαντικού ποσοστού της μπαταρίας σε λίγα λεπτά. Αυτό βοηθά την εταιρεία να προσφέρει συνεχή χρήση της συσκευής, χωρίς επιπλέον καταπόνηση της μπαταρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένει σε χωρητικότητες γύρω στα 5.000mAh ακόμα και σε flagships όπως το Samsung Galaxy S23 Ultra. Άλλωστε, με τη νέα σειρά S λάνσαρε και τη νέα λειτουργία που επιτρέπει τη μεταφορά ενέργειας από το φορτιστή απευθείας στη συσκευή, έτσι πετυχαίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες και μείωση της χρήσης της μπαταρίας.

Τι παίζει όμως με την αυτονομία στα Samsung Galaxy S23; Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει τα νέα flagships λένε ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία φέτος βελτίωσε την αυτονομία των high-end smartphones της. Πόσο; Υπάρχουν αναφορές για 3 ημέρες αυτονομία σε ένα Galaxy S23 Ultra – να θυμίσουμε ότι έχει 5.000mAh μπαταρία. Η ίδια πηγή λέει ότι το τηλέφωνο περνάει άνετα τις 2 ημέρες σε κάθε φόρτιση. Επιπλέον, φαίνεται ότι και το Galaxy S23+ με την 4.700mAh μπαταρία του μπορεί να αντέξει μέχρι και 2 ημέρες στις περισσότερες φορτίσεις. Μπορεί αυτά τα στοιχεία να βασίζονται σε προσωπική χρήση, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακό πώς με μικρές τροποποιήσεις στον SD8Gen2 και αναβαθμίσεις σε βασικά στοιχεία, η Samsung κατάφερε να προσφέρει αυτονομίες που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.