Ο τρόπος με τον οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν χρήματα στο internet είναι με την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σου στο internet μέσω της χρήσης cookies και την πώληση διαφημίσεων, βάσει αυτών. Η Google εργάζεται εδώ και καιρό για κάτι καλύτερο από τα cookies, με την DuckDuckGo ωστόσο να έχει διαφορετική άποψη.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα επίσημο blog post που δημοσίευσε, η DuckDuckGo προτείνει τους χρήστες του Chrome να μπλοκάρουν τα experimental tracking APIs της Google, και πιο συγκεκριμένα τα Topics και FLEDGE. Το πρώτο, έχει σαν σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον χρήστη βάσει των θεμάτων που προκύπτουν από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται και τις αναζητήσεις που κάνει. Το δεύτερο είναι υπεύθυνο για συνεχόμενες καμπάνιες διαφημίσεων, ενώ και τα δυο αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Privacy Sandbox.

H DuckDuckGo προτείνει στους χρήστες να μεταβούν στα settings και στη συνέχεια στο Privacy and security section όπου θα συναντήσουν τα Privacy sandbox toggles πατώντας επάνω και να βεβαιωθούν ότι θα ξετικάρουν τα box για τα Privacy Sandbox trials. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το extension της ίδιας για να γίνει το μπλοκάρισμα των Topics και Fledge αυτόματα. 

Αν σε έχει πρήξει η ειδοποίηση αυτή των Windows 10, έτσι την απενεργοποιείς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.