Η DuckDuckGo, η οποία είναι γνωστή καλύτερα για την μηχανή αναζήτησης που προσφέρει, εργάζεται πάνω σε έναν desktop browser ο οποίος προσφέρει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά ασφαλείας σαν τη μηχανή αναζήτησης. Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπει το tracking της δραστηριότητάς σου κατά το σερφάρισμα στο web.

Σε μια ανάρτηση, ο CEO της DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, δίνει μια πρώτη γεύση για το πώς ακριβώς θα μοιάζει το επερχόμενο πρόγραμμα περιήγησης και σημειώνει ότι  θα έχει τις ίδιες επιδόσεις με την αντίστοιχη εφαρμογή περιήγησης που υπάρχει για κινητά τηλέφωνα.

Ο Weinberg εξηγεί ότι το πρόγραμμα περιήγησης θα προσφέρει ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής εκ προεπιλογής, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείτε κρυφές ρυθμίσεις ασφαλείας. Όπως και η εφαρμογή για mobile συσκευές, το αντίστοιχο desktop app θα διαθέτει πλήκτρο “Fire” που διαγράφει άμεσα όλο το ιστορικό περιήγησης, τα αποθηκευμένα δεδομένα και τα tabs με ένα κλικ. Το πρόγραμμα περιήγησης βρίσκεται επί του παρόντος σε closed beta στο macOS, αλλά ένα tweet του Weinberg υποδηλώνει ότι θα φθάσει και στα Windows.

Τα emails παρακολουθούνται! Έτσι το σταματάς οριστικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.