Να και κάτι που θα πρέπει να γνωρίζεις την επόμενη φορά που θα πας να τσεκάρεις κάποιο email σου. Κάποια από αυτά παρακολουθούνται. Από το πόσες φορές ανοίγετε ένα μήνυμα, ποια ώρα της ημέρας το κάνετε, ακόμη και την πόλη στην οποία βρίσκεστε, η ίδια η πράξη της ανάγνωσης ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να στείλει ένα εκπληκτικό ποσό δεδομένων στον αποστολέα, ακόμη και αν δεν απαντήσετε ποτέ.

Αυτό το ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη σε μια πολυδιαφημισμένη νεοσύστατη επιχείρηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ονομάζεται Superhuman. Πρόκειται για μια υπηρεσία 30 δολαρίων/μήνα, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθούν πότε κάποιος άνοιγε τα emails. Το feature, κάτι σαν αναφορές παράδοσης, επέτρεπε στους αποστολείς να δουν πότε τα μηνύματα ανοίγονταν, ποιες συσκευές χρησιμοποιούσαν οι παραλήπτες κ.α. Και το feature ήταν ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής.

Τα περισσότερα email tracking προγράμματα χρησιμοποιούν την τεχνολογία που αποκαλείται pixel tracking. Η εταιρεία SendGrid εξηγεί πως λειτουργεί: Το Open Tracking προσθέτει μια αόρατη εικόνα ενός pixel στο τέλος του email, η οποία μπορεί να παρακολουθεί το άνοιγμα του email. Εάν ο παραλήπτης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει ενεργοποιήσει τις εικόνες στον client του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και εκτελεστεί ένα αίτημα προς στον διακομιστή του SendGrid για την φόρτωση της αόρατης εικόνα, τότε καταγράφεται αυτό το συμβάν, ως άνοιγμα του μηνύματος.

Έτσι, όταν μια από αυτές τις αόρατες εικόνες προστίθεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το άτομο που το έστειλε είναι σε θέση να παρακολουθεί πόσο συχνά ανοίγετε το μήνυμα. Είναι επίσης σύνηθες να παρακολουθεί κάποιος αν κάνετε κλικ σε τυχόν συνδέσμους στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι να κάνεις

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να απενεργοποιήσεις αυτού του είδους το tracking είναι να μπλοκάρεις εκ προεπιλογής το φόρτωμα των φωτογραφιών. Πρόκειται για μια ρύθμιση που ενεργοποιείται σχεδόν σε όλους τους email cients. Παράλληλα υπάρχουν και πλήθος extensions για τον chrome που μπλοκάρουν αυτούς τους trackers.

KB5007262 update: Αυτό το απλό update διορθώνει τις επιδόσεις των Windows με SSDs: Και έτσι το κατεβάζεις

Οι συσκευές της Samsung που μπορούν να επεκτείνουν το μέγεθος της RAM

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.