Εύκολα θα θεωρήσεις ότι ένα τέτοιο post ως διαφήμιση, αλλά δεν είναι. Έχει σκοπό να αναφερθεί στην εμπειρία μας από το λογισμικό αυτό. Αλλά πριν κάνουμε κάτι τέτοιο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από λίγες ημέρες έλαβα ως δώρο ένα AIWO 737A2 notebook, μέσα από το οποίο καλύπτω την καθημερινή αρθρογραφία στο techmaniacs.gr. Για κακή μου τύχη όμως, ήθελα να του περάσω με clean install την Windows 1903. Και χωρίς καν να το σκεφτώ, διέγραψα κατά την εγκατάσταση, το recovery και όλα τα partitions με τους drivers της συσκευής. Και από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Με όσα laptops και αν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν, μετά από καθαρή εγκατάσταση, πάντα δούλευε το WiFi, το σημαντικότερο feature τους, γιατί αν δεν δουλεύει, δεν μπορείς να κατεβάσεις drivers μέσω του Windows Update, πόσο μάλλον όταν δεν έχει και θύρα ethernet όπως συμβαίνει με αυτό που είχα στην κατοχή μου.

Αδυναμία σύνδεσης στο internet, θύρα ethernet δεν είχε, επομένως την πάτησα για τα καλά. Ιστοσελίδα η AIWO δεν έχει να κατεβάσεις drivers. Την επόμενη μέρα, και μετά από εκατοντάδες δοκιμές drivers, αποφασίζω να πάω μέχρι το κατάστημα της γειτονιάς και παίρνω ένα USB stick WiFi για να συνδεθεί στο internet και να κατεβάσει τους drivers από Windows Update. Ευτυχώς, κατέβασε της κάρτας δικτύου και των γραφικών, δεν δούλευε όμως, ήχος, δεν υπήρχε driver της μπαταρίας, που σου δείχνει τη στάθμη και ρυθμίζεις το επίπεδο των επιδόσεων, γενικώς δεν μπορούσες να το λειτουργήσεις με τίποτα και να κάνεις την δουλειά σου. Ύστερα από ατέλειωτες ώρες (θα παρατηρήσατε και εσείς ότι κάποια περίοδο για μια δυο μέρες έβγαιναν λίγα άρθρα) δοκιμών drivers και έχοντας ως σκοπό να τα παρατήσω και να το πετάξω, είχα την ιδέα να δοκιμάσω το Driver Booster 6 Pro. Έκανα μια τελευταία προσπάθεια και επιτέλους μετά το σκανάρισμα και την εγκατάσταση, δούλευαν τα πάντα.  Προηγουμένως όμως είχα δοκιμάσει το Driver Easy, αν και έβρισκε και εκείνο drivers, οι drivers του όμως ήταν παλιοί. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κάρτα δικτύου είχε λάβει με το driver easy, έναν οδηγό του 2016, με το Driver Booster 6 Pro, έλαβε έναν του 2017 και λειτούργησε.

Drivers

Αν ασχολείσαι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σίγουρα θα γνωρίζεις τη σημασία τους για την ορθή λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Και ναι, μπορεί να κατεβούν απευθείας από το Windows update ή από το site του κατασκευαστή. Αλλά το πρόβλημα παραμένει, σε παλαιότερα laptops, notebooks και για εκείνους που δεν έχουν να αγοράσουν ένα επώνυμο και θέλουν να κάνουν την δουλειά τους με ένα φθηνό. Εδώ ακριβώς, είναι, που μπορεί να βοηθήσει η ύπαρξη λογισμικών σαν το Driver Booster 6 Pro.

Γενικά για το Driver Booster 6 Pro 

Το Driver Booster 6 Pro προέρχεται από την IObit η οποία έχει δημιουργήσει αρκετές εφαρμογές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τους drivers, αλλά και την ενίσχυση της αποδοτικότητας του PC, προστασίας έναντι των malwares και πολλών άλλων τις οποίες όλες μπορείς να τις βρεις στην σελίδα της IobitΕκείνο που ξεχωρίζει όμως κατά τη γνώμη μας είναι το Driver Booster 6 Pro.

Το User Interface του απλό και κατανοητό. Μόνο πρόσεξε κατά την εγκατάσταση του λογισμικού, μην εγκαταστήσεις άλλα προγράμματα προσφορές που σου δίνει και που δεν θα χρειαστείς. Δεν το θέλεις σε καμιά περίπτωση μέσα σε ένα αργό PC σαν το δικό μου.

Υπάρχουν δυο διαθέσιμες εκδόσεις. Η δωρεάν και η επί πληρωμή. Η αλήθεια είναι ότι η δωρεάν έκδοση σε καλύπτει, με την επί πληρωμή να έρχεται με ορισμένα περισσότερα features. Και όταν λέω ότι σε καλύπτει η δωρεάν έκδοση, εννοώ ότι μπορείς να βάλεις να κατεβαίνουν οι drivers από το Windows update και αν κάποιοι σπάνιοι δεν τους βρίσκει το Windows Update, τότε μπορείς να βάλεις το πρόγραμμα αυτό και να κατεβάσεις με περιορισμένη ταχύτητα τους drivers που απομένουν για την ορθή λειτουργία του. Η επί πληρωμή έκδοση κοστίζει 22 δολάρια για ένα χρόνο σε ως και τρεις συσκευές. Είναι πάμφθηνο κατά την άποψή μας. Δες τι προσφέρει συγκεκριμένα η επί πληρωμή έκδοση στον πίνακα από κάτω.

Πατάς το πλήκτρο update δίπλα από κάθε driver που θέλει ενημέρωση, ή επιλέγεις την αυτόματη ενημέρωση όλων των drivers (αν έχεις την επί πληρωμή έκδοση) και μάλιστα, κάνει και αυτόματη ενημέρωση όταν υπάρξει κάποιος νεότερος, πάλι αν έχεις πληρώσει. Με λίγα λόγια όμως ακόμη και η free έκδοση μας ικανοποίησε.  Κατά την ενημέρωση σε ρωτά αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα Restore point. Κάνεις τη σχετική επιλογή, ανάλογα τι επιθυμείς και συνεχίζει την εγκατάσταση.

Είχα αναφέρει και παλαιότερα την εμπειρία μου από το Driver Easy (δες εδώ εκείνο το άρθρο). Εκείνο που μου αρέσει στο Driver Booster  είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα ακόμη και χωρίς να έχεις πληρώσει να εγκαταστήσει τους drivers αυτό από μόνο του. Στην περίπτωση του Driver Easy, πρέπει να κατεβάσεις τους drivers μέσω του προγράμματος, τους αποθηκεύει σε φάκελο και μετά πρέπει εσύ να τους εγκαταστήσεις μέσω του Device Manager των Windows. Που αν δεν γνωρίζεις και πολύ από αυτά, η διαδικασία μπορεί να σου φανεί βουνό.

Μπορείς να κατεβάσεις ή να το αγοράσεις στα 22$ από εδώ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είσαι σίγουρος ότι το δοκίμασες?? Έλα τώρα να φτιάξεις και το δικό μου που μου τον χάλασε για να μην γράψω κάτι άλλο.!!

    • Αυτή τη στιγμή τρέχει σε τρία μηχανήματα του Techmaniacs χωρίς πρόβλημα. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, η εφαρμογή έχει ήδη φτιάξει restore point πριν την εγκατάσταση, οπότε κάνεις επιστροφή σε αυτό.

  2. Καλησπερα το προβλημα μου εμενα ειναι οτι ακουγεται ενας ηχος λες και συνδεεται μια νεα υποδοχη στην θυρα USB οταν μετακινω το ποντικι μου απο τα ηχεια. Θα φτιαξει το προβλημα αυτο με αυτο το προγραμμα που βρισκει ολους τους οδηγους ; Το ποντικι μου ειναι: Cougar DEATHFIRE EX

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.