Το άρθρο εκφράζει απλά μια προσωπική εμπειρία

Την αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, την έδωσε ένα πρόσφατο περιστατικό που μου έτυχε με το PC. Στη προσπάθεια μου να στήσω ένα ακόμη PC (εκτός από το κύριο) με ό,τι hardware είχα διαθέσιμο στο σπίτι, οδήγησε στην παρακάτω σύνθεση: AMD 5350 @ 2.05GHz με 2GB RAM DDR3 1333. Η ελάχιστη ποσότητα RAM καθιστούσε επιτακτική την χρήση 32 bit λειτουργικού συστήματος (για 64bit απλά σερνόταν το σύμπαν). Και για Windows 10 ούτε λόγος. Έτσι επέλεξα τα Windows 8.1 32bit, όπου το σύστημα πετούσε σε σχέση με τα Windows 10.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι drivers για 32bit Windows 8 δεν διαθέτει η AMD στο site της, με αποτέλεσμα η οθόνη να δείχνει μεγάλη τη γραμματοσειρά και η κατάσταση να είναι ένα χάλι. Τελικά, κατέβασα το Driver easy για να δω μήπως μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Μετά την εγκατάστασή του, το έβαλα να αναζητήσει Drivers που λείπουν από το PC και αμέσως βρήκε και για την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή. Να σημειωθεί, όμως ότι κατέβασε πολύ παλαιότερη έκδοση, ωστόσο όμως το θέμα της οθόνης είχε λυθεί και μπορούσα να το χρησιμοποιήσω χωρίς κανένα  πρόβλημα.

Να σημειωθεί, ότι οι Drivers που βάζει είναι όλοι πιστοποιημένοι από την Microsoft. Το μειονέκτημα είναι ότι η δωρεάν έκδοση απλά δεν παλεύεται. Κατεβάζει με πολύ αργή ταχύτητα, δεν σου επιτρέπει να ενημερώσεις πάνω από ένα driver την φορά και πρέπει εσύ χειροκίνητα να κάνεις την εγκατάσταση του driver. Εμένα όμως, στην περίπτωση πιο πάνω με έσωσε η δωρεάν έκδοση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ όσες φορές έχω δοκιμάσει τέτοια Απλώς περίέπλεξαν περισσότερα τα πράγματα… Το dcp latency στα κόκκινα και δεν μπορούσα να συνεφέρω τα παλιά κυρίως μηχανήματα με τίποτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.