Ένα από τα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά των Windows 11 ήταν οι καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων, γι’ αυτό η Microsoft φρόντισε να μην είναι διαθέσιμο ως χαρακτηριστικό κατά την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος.

Όπως και να έχει, βρίσκονται προ των πυλών και το ερώτημα είναι αν θα βοηθήσουν στη μείωση χρήσης της RAM από την Εξερεύνηση αρχείων. Η λογική λέει “ναι”, με βάση το ότι ενδεχομένως θα λειτουργούν όπως στους browser.

Σύμφωνα με δοκιμές που έκανε το Windows Latest και με τα στοιχεία που βρήκαμε εμείς σε δικές μας δοκιμές, οι καρτέλες μειώνουν δραματικά τη χρήση μνήμης RAM από την Εξερεύνηση αρχείων.

Συγκεκριμένα, στα Windows 11 όταν ανοίγουμε έναν νέο φάκελο σε νέο παράθυρο αυτό χρησιμοποιεί περίπου 20MB μνήμη RAM. Από την άλλη, ανοίγοντας τον φάκελο σε νέα καρτέλα, η χρήση της RAM αυξάνεται μόνο 1MB.

Επιπλέον, φαίνεται ότι τα παράθυρα μένουν φορτωμένα στη RAM για λίγα δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά, μετά το κλείσιμο τους, ενώ όταν κλείνουμε μία από τις καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων αυτή διαγράφεται άμεσα από τη RAM.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.