Όχι στην οπτική ίνα στο κέντρο της πόλης λέει ο Δήμος Αγρινίου επειδή φοβάται ότι θα χαλάσουν οι δρόμοι.

Ο Δήμος Αγρινίου, τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν επιτρέπει την επέκταση της οπτικής ίνας – fiber στο κέντρο του Αγρινίου και αυτό γιατί όπου έγιναν τέτοια έργα στο παρελθόν δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές και κυρίως δεν έγιναν οι αποκαταστάσεις των δρόμων με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Η εφορία αποκτά πλέον έλεγχο σε Revolut και Paypal!

Αυτή ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Τζιώλη, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος ανέφερε ότι από τον ΟΤΕ το σχετικό έργο έχει εκτελεστεί μόνο στην περιοχή του Δοκιμίου, ενώ προβλέπονται πολλές δεκάδες χιλιόμετρα δικτύου στην περιοχή του Αγρινίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο το έργο να χαθεί για την περιοχή.

Ο Δημήτρης Τζιώλης παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα με τις οπτικές ίνες, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι πάροχοι που «έστρωσαν» στους δρόμους του Αγρινίου οπτικές ίνες διαπιστώθηκε ότι δεν τήρησαν τις προδιαγραφές. «Βρήκαμε οπτικές ίνες στο επίπεδο του καταστρώματος του δρόμους, ενώ θα έπρεπε να ήταν σε βάθος 30 με 40 εκατοστά» είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο οι δρόμοι που αναπλάστηκαν έχουν υποδομές για οπτική ίνα χωρίς σκάψιμο

«Μιλήσαμε με τον ΟΤΕ και ζητήσαμε επιτακτικά να τηρηθούν προδιαγραφές. Δώσαμε έγκριση πιλοτικά για να δούμε πως θα γίνουν οι εργασίες στο τμήμα αυτό στο Δοκίμι, γιατί όλο το ζήτημα είναι οι αποκαταστάσεις. Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την αποκατάσταση. Επιμείναμε, έγινε νέα αποκατάσταση σύμφωνα με οδηγίες που τους δώσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζιώλης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι θετικός στο να συνεχιστεί το έργο στην περίμετρο της πόλης, όχι όμως στον πυρήνα της πόλης. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, στους δρόμους που έχουν αναπλαστεί από το Δήμο Αγρινίου τα τελευταία χρόνια υπήρξε μέριμνα για σωληνώσεις, έτσι ώστε να περάσει η οπτική ίνα, στους υπόλοιπους δρόμους, όπου δεν υπάρχει τέτοια υποδομή, θα υπάρξει πρόβλημα καθώς θα πρέπει να σκαφτούν οι δρόμοι, τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην αποκατάσταση των δρόμων από τους εργολάβους των παρόχων, όπως ο ΟΤΕ.

«Στον πυρήνα της πόλης δεν είναι δυνατόν να περάσουν αυτά τα δίκτυα χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν φρεάτια ύδρευσης, αποχέτευσης, δεν γίνεται να λειτουργήσει.

Υπάρχει πανελλαδικά εντονότατος προβληματισμός για αυτά τα έργα» ανέφερε ακόμη ο Δ. Τζιώλης και πρόσθεσε πως ο ΟΤΕ και οι άλλοι πάροχοι θα πρέπει να αναζητήσουν, άλλη λύση για γρήγορο ίντερνετ στον πυρήνα της πόλης, καθώς αυτή είναι μία τεχνολογία που θεωρείται ήδη παρωχημένη. Αυτό το τελευταίο βέβαια ελέγχεται, καθώς στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί κάποιος άλλος τρόπος για την ανάπτυξη του γρήγορου ίντερνετ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και λίγα λέει μπάλωμα ξυλωμα μπάλωμα ξυλωμα είναι στην Αθήνα. Περνάει το ένα συνεργείο να βάλει την οπτική, σπάει μια σωλήνα, περνάει το άλλο συνεργείο να αποκαταστήσει τη σωλήνα και πάει λέγοντας.

 2. Μια εύκολη σκέψη θα ήταν πόσο οπισθοδρομικοι είναι. Όμως αν στην Ελλάδα είναι σπάνιες οι γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ, ένας δρόμος με λίγες λακκούβες είναι πραγματικά μοναδικός.

 3. Δίκιο έχουν. Οι εργολάβοι έχουν αρπάξει τις επιδοτήσεις και σκάβουν σαν τρελοί όλη την Ελλάδα. Εν το μεταξύ σε λίγο θα ενεργοποιηθεί το δίκτυο της ΔΕΗ οπότε τσάμπα η φασαρία. Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο

  • Θα χρειαστεί τότε να περιμένεις αρκετά. Δεν έχει καν ολοκληρωθεί το δίκτυο και δεν έχει γίνει καν πιλοτική δοκιμή. Λες και ο δρόμος δεν είχε λακούβες πριν και θα τις αποκτήσει τώρα.

   • Αυτή είναι η Ελλάδα κύριοι. Οπισθοδρομική, πουριτανη και φοβική με οτιδήποτε νεο

    • Αλλού ζεις φίλε. Καλά έκαναν. Μακάρι να το έκαναν όλοι οι δήμοι. Με μπαλώματα γίνεσαι οπισθοδρομικός . Όντως δεν τηρείται τίποτα. Για σαράντα1 τα κατά σε κοβω

 4. Αγαπητέ Spi ros: Η συμπεριφορά αυτή των εργολάβων δεν ειναι κάτι νεο. Είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Στον πέρασμά τους αφήνουν πάντα χαλασμένους δρόμους.
  Αγαπητέ Κούκος: Δεν έχω καμιά σχέση με το Αγρίνιο αλλά, ΜΡΑΒΟ στους βλάχους. Έχουν τα κάκαλα να φτύνουν τους εργολάβους στα μούτρα. Αν τόσο πολύ “καίγεσαι” για γρήγορο internet, βάλε δορυφορικό. Δεν είναι πολύ ακριβότερο από αυτό του ΟΤΕ.

 5. Και πολύ καλά κάνουν. Υπάρχουν μηχανήματα για αυτή την δουλειά που η αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι εντυπωσιακή και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν γίνει έργα αλλά δεν τα έχω δει πουθενά στην Μπανανία… συγνώμη στην Ελλάδα.

 6. Εσείς όλοι που λέτε για “οπισθοδρομικούς” ελάτε στη Νάξο. Υποτίθεται ότι θα επέστρεφαν τον δρόμο όπως ήταν, αλλά η προχειρότητα είναι εμφανής. Χρόνια τώρα έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητα μας…

 7. Εδώ και 40 χρόνια ειδικός στα τροχαία ατυχήματα ταξιδεύω συχνά σε όλη την Ευρώπη. Πουθενά μα πουθενά αυτό το αισχρό σκάψιμο που γίνεται στην Ελλάδα. Πολλοί δρόμοι σε ορεινό δίκτυο έχουν καταστεί άκρως επικίνδυνοι καθώς στις στροφές τα μπαλώματα έχουν φύγει και οι δεξιές ρόδες δεν εφάπτονται στο οδόστρωμα και εκεί θα συμβούν σίγουρα εκατοντάδες ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες. Ειδικά οι οδηγοί μοτ/των διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο. Οι εργολάβοι χρησιμοποιούν 90% αλλοδαπούς μαύρους, πακιστανούς και κυρίως με μπετό χωρίς ανάλογο 3 Αλφα υπόστρωμα σκεπάζουν προχειρότατα με υψομετρικές ανωμαλίες το οδόστρωμα. Η φθήνια αυτή είναι έγκλημα και όποιος σέβεται τους φόρους που πληρώνει θα πρέπει με φωτογραφίες να κάνει αγωγές όταν πάθει ζημιά το όχημά του. Αλλιώς είμαστε καραγκιόζηδες και ανίκανοι να λεγόμαστε Έλληνες.

 8. Συγχαρητήρια για την στάση του Δήμου. Η εικόνα της οποίας αποκατάστασης είναι άθλια και επικίνδυνη παντού. Να γίνουν κανάλια διέλευσης στα πεζοδρόμια μια φορά και από εκεί να περνάνε τα διάφορα καλώδια και ότι άλλο χρειάζεται.

 9. Μην ασχολειστε με το μπανανισταν .μάθετε και συνειδητοποιήστε που βρίσκεστε και δεν θα ξαναασχολειθειτε. Δεν υπάρχει έλεγχος νόμος τίποτα απλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.