Ο πολύ αξιόπιστος Digital Chat Station ξαναχτυπά και αυτή τη φορά μας δίνει πληροφορίες για τον Dimensity 9400 της MediaTek. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κατασκευαστεί στα 3nm, όπως είναι τώρα ο Apple A17 Pro, με την χρήση της τεχνολογίας της TSMC δεύτερης γενιάς. Σύμφωνα με τον διάσημο tipster, αναμένονται πολύ βελτιωμένες επιδόσεις.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Apple A17 Pro είναι κατασκευασμένος στα 3nm με την N3B λιθογραφία, που είναι πρώτης γενιάς. Ο Dimensity 9400 θα κάνει χρήση της N3E λιθογραφίας, που είναι δεύτερης γενιάς και αρκετά βελτιωμένη.

Βέβαια η MediaTek δεν θα είναι η μόνη με πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία, αφού και η Qualcomm θα κυκλοφορήσει τον Snapdragon 8 Gen 4 στα 3nm, με N3E.

Τέλος ο Digital Chat Station αναφέρει πως ο Dimensity 9400 θα βασιστεί στις αρχιτεκτονικές της ARM για την CPU και GPU του chipset. Θα κάνει χρήση του Cortex-X5, όμως δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω δυστυχώς.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την υλοποίηση της MediaTek για το 2024, ιδιαίτερα μετά από όσα μας έδειξε στον Dimensity 9300, που αφαίρεσε του πυρήνες για οικονομία μπαταρίας, για χάρη των επιδόσεων. Οι φήμες θέλουν να ακολουθεί την ίδια τακτική και στον 9400.

Από ότι φαίνεται η MediaTek δεν θα είναι η μόνη χωρίς efficiency πυρήνες, αφού και η Qualcomm θα κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ θα κάνει και χρήση των νέων Oryon πυρήνων της στον Snapdragon 8 Gen 4.

Snapdragon 8 Gen 4: Έσπασε ήδη ρεκόρ σε χρονισμούς

Κάθε χρόνο έχουμε την μάχη μεταξύ Qualcomm και MediaTek. Μπορεί η Qualcomm να κερδίζει κάθε χρόνο, όμως η MediaTek έχει φτάσει τρομερά κοντά. Θα καταφέρει να ξεπεράσει την Qualcomm φέτος; Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.