Η MediaTek έχει βάλει στόχο να εκθρονίσει την Qualcomm και έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει φέτος, με τον Dimensity 9400. Η εταιρία έχει αποσπάσει ήδη ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς από την μεσαία κατηγορία και ο στόχος της είναι πλέον η high end κατηγορία. Ο Dimensity 9400 αναμένεται να ανακοινωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όμως σήμερα μαθαίνουμε τα πάντα για το νέο chipset της εταιρίας.

Τις πληροφορίες μας δίνει ο πολύ αξιόπιστος Digital Chat Station, και εκτός από τα χαρακτηριστικά, μας δίνει και μερικά αποτελέσματα από benchmarks. Συγκεκριμένα, πέρασε από το Geekbench 6 και σκόραρε 2700 πόντους στο single core, που είναι αύξηση 19.3% σε σχέση με τον 9300. Στο multicore έφτασε τους 9800 πόντους, σημειώνοντας αύξηση 24.7% στις επιδόσεις. Έχουμε δει και άλλα σκορ να διαρρέουν με αρκετά μεγαλύτερο multicore score.

Η GPU που θα έχει ο Dimensity 9400, θα είναι της σειράς Immortalis G9xxx, και προσφέρει 110 fps στο Aztec Ruins του GFX Bench, σε ανάλυση 1440p, που είναι 11.1% βελτίωση σε σχέση με τα 99fps του Dimensity 9300.

Dimensity 9400 χαρακτηριστικά

Οι μέχρι τώρα διαρροές θέλουν τον Dimensity 9400 να βασίζεται στην αρχιτεκτονική της ARM για την CPU και GPU. Θα είναι κατασκευασμένος στα 3nm της TSMC, που από μόνο του υπόσχεται 32% αύξηση στις επιδόσεις. Θα έχει έναν πυρήνα Cortex-X5 και τρις πυρήνες Cortex-X4. Για να καταλάβουμε πόσο δυνατές θα είναι οι επιδόσεις, ο Snapdragon 8 Gen 3, έχει μόνο έναν Cortex-X4, σαν πιο δυνατό πυρήνα. To setup του 9400, θα συμπληρώνουν τέσσερις πυρήνες Cortex-A720.

Το νέο chipset θα υποστηρίζει λειτουργίες ΑΙ, ενώ από μνήμη θα έχει υποστήριξη σε GDDR5T RAM. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την βελτίωση των δυνατοτήτων της συσκευής στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Snapdragon 8 Gen 4 διαλύει τα πάντα! Δείτε screenshots από Geekbench και AnTuTu!

Όμως η χρήση ενός Cortex-X5 και τριών Cortex-X4, αυξάνει τις ανησυχίες για μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Η MediaTek προσπαθεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις και στην αυτονομία, ώστε να διασφαλίσει πως ο Dimensity 9400 θα φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επιδόσεις του θα είναι επικές και μένει να δούμε τι θα απαντήσει το στρατόπεδο τις Qualcomm.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για ότι νεότερο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.